• Dum. feb. 5th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

8 aprilie – Ziua Internațională a Romilor! Mesajul președintelui CJD, Corneliu Ștefan

În acest an se împlinesc 50 de ani de când este marcată Ziua Internațională a romilor. În 1971, la Londra, a avut loc primul congres internațional al romilor în care s-au stabilit simbolurile națiunii rome, o națiune atipică din multe puncte de vedere.  De asemenea, este vorba despre  națiune fără un teritoriu anume, dar răspândită pe tot continentul european, în cele două Americi, în Asia, chiar și pe continentul african.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița și a organizației politice PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis un mesaj  romilor din județul Dâmbovița.

„În fiecare an, pe 8 aprilie, se sărbătorește Ziua Internațională a Romilor, și, tot astăzi, se împlinesc 50 de ani de la primul Congres al Romilor organizat la Londra în 1971.

Decalajele sociale și economice resimțite de minoritatea romilor trebuie eliminate, iar pentru acest lucru avem datoria morală să luăm cele mai bune măsuri astfel încât etnia să nu mai fie o piedică atunci când vorbim de accesul la servicii de sănătate, educație, locuri de muncă și antreprenoriat.

Să nu uităm că, de la prima atestare documentară a romilor pe teritoriul României, au trecut 600 de ani și, ori de câte ori a fost nevoie, au luptat pentru țara în care țrăiesc.

Mai sunt multe de făcut, iar eu voi sprijini în permanență orice inițiativă care va duce la promovarea și dezvoltarea etniei romilor. De asemenea voi milita, necondiționat, pentru ca actele de marginalizare, rasism și xenofobie să devină istorie.

La mulți ani romilor de pretutindeni!”, a transmis președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *