• Dum. apr. 14th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Activitatea de la COS Târgoviște va continua!

Vești bune pentru angajații de la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște! Aceștia au fost anunțați astăzi de autoritățile centrale ale statului că își vor păstra locurile de muncă, iar COS Târgoviște va fi preluat de o societate nouă înființată de minister.

Vestea mult așteptată pentru salariații de la COS a fost dată de Prim-Ministrul României, Ludovic Orban, care a fost prezent astăzi la Târgoviște, unde s-a întâlnit cu toți angajații de la combinat. Acesta a fost însoțit și de ministrul Economiei, Virgil Popescu.

În fața a peste 100 de oameni, aceștia au venit cu mai multe detalii despre modul în care va fi preluat COS Târgoviște.

„Cunosc situația de la COS Târgoviște. Am fost abordat de liderii de sindicat care au și participat la o discuție cu mine. În discuția pe care am purtat-o deja am făcut câțiva pași. Am modificat Ordonanța 60 astfel încât  să creăm posibilitatea  legală de a putea prelua activele în contul datoriilor către bugetul de stat pentru ca aceste active viabile să poată să facă parte dintr-o posibilă nouă companie care să producă pe baza acestor active. Sigur că urmează discuțiile cu lichidatorul, cu administratorul, în special,  pentru a realiza toate operațiunile legale care sunt necesare cu scopul declarat pe care-l avem  și anume acela de a menține producția  pentru activele viabile de laCOS Târgoviște” , a declarat premierul Ludovic Oraban.

 

Ministrul Virgil Popescu – ,,Am venit astăzi aici să dăm un semnal foarte clar.  Nu lăsăm industria românească să fie tăiată. Nu lăsăm industria Românească viabilă, care poate funcționa,  să fie tăiată la fier vechi  că așa vor unii. Vă demonstrăm că ceea ce spunem și facem. Ideea cu Ordonanța 60, Ordonanță care a fost dată  și aprobată în parlament când eu eram și sunt încă parlamentar în Comisia de Industrii și știu ce înseamnă să discuți pe o ordonanță era pentru sistemul energetic național. În discuțiile cu dumneavoastră, cu sindicatele cu lichidatorul judiciar mi-a venit această idee – De ce să nu folosim scheletul Ordonanței 60 pentru sistemul energetic – dacă putem să o folosim în sistemul  energetic, s-o folosim și pentru idustrie. Pentur că sunt convins că nu numai aici la dumneavoastră la COS Târgovițte  poate fi aplicată și sunt convins că oriunde, unde identificăm active funcționale industriale viabile, că dspre asta este vorba,  le putem readuce în circuitul economic. Nu are niciun rost ca pur si simplu să tăiem la fiare vechi și să recuperăm niște datorii la bugetul de stat  cât timp se poate recupera din ele. Și tocmai de aceea Ordonanța 60 , care a fost publicată asteară in Mof … Deci de aceea va spun că ne ținem de cuvânt … va fi aplicată la COS Târgoviște , activul funcțional industrial ca un tot va fi preluat în contul datoriilor pe care le are la ANAF . Aștept, în cursul săptămânii viitoare, ziua de 2 decembrie, – colega mea secretar de stat Nicolescu, împreună cu cei de la Politic Industriale se vor întâlni cu lichidatorii judiciari , cu administratorul special . La târgoviște s-au făcut pași deja în avans. Scheletul Ordonanței 60 fiind pus în dezbatere publică  Practic suntem foarte avansați. În foarte scurt timp planul de reorganizare va fi pus în aplicare în așa fel încât activul functional sa poata fi preluat. Se va înființa o nouă companie curată, fără nicio datorie. În definiția activului Funcțional Industrial   intra inclusiv transfer de afaceri ceea ce înseamnă și dumneavostră, salariați. Veți fi salariați ai acestui nou Activ Funcțional  , în această nouă companie deținută de Ministerul Economiei  Cred că putem să producem în țară materialele de care avem nevoie.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *