• mar. nov. 28th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Ajutoare guvernamentale aprobate pentru familiile afectate de evenimentul de la Crevedia

Byadminstefan

aug. 31, 2023

Astăzi, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița și liderul PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat cu satisfacție că primele ajutoare guvernamentale au fost aprobate pentru familiile afectate de tragicul eveniment de la Crevedia. Aceste măsuri de sprijin au fost rezultatul discuțiilor cu Prim-ministrul Marcel Ciolacu și vor fi esențiale pentru cei afectați.

Conform noilor reglementări, persoanele care însoțesc răniții în timpul spitalizării în țară vor primi lunar 2.000 lei, în timp ce cei care însoțesc răniții spitalizați în străinătate vor beneficia lunar de 2.000 de euro. De asemenea, pentru persoanele rănite care au fost spitalizate și ulterior externate, se va acorda o sumă forfetară de 1.500 lei.

În plus, se vor acorda ajutoare de urgență pentru gospodăriile afectate de explozie, în funcție de gradul de deteriorare:

  • 10.000 lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuințe/gospodării au fost afectate în proporție de peste 75%, inclusiv.
  • 7.000 lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuințe/gospodării au fost afectate în proporție cuprinsă între 50% și 75%.
  • 4.500 lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuințe/gospodării au fost afectate în proporție cuprinsă între 25% și 50%.
  • 2.500 lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuințe/gospodării au fost afectate în proporție de până la 25%.
  • 1.500 lei pentru persoanele singure și familiile ale căror bunuri din gospodărie/locuință au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor.

Familiile care au suferit decese vor primi în plus 7.500 de lei pentru fiecare dintre membrii decedați, aceeași sumă fiind alocată și familiilor răniților care decedează ulterior. Aceste fonduri se adaugă la ajutoarele financiare deja acordate de Consiliul Județean Dâmbovița și vor fi direcționate către familiile afectate de exploziile din comuna Crevedia. Din suma totală de 335.000 de lei aprobată în cadrul ședinței Consiliului Județean Dâmbovița, 300.000 de lei vor fi alocate celor 75 de adulți și 34.500 de lei celor 23 de copii, iar diferența va rămâne la dispoziția filialei dâmbovițene a Crucii Roșii.

Aceste măsuri reprezintă un pas semnificativ în direcția ajutorării familiilor afectate de evenimentul tragic de la Crevedia și reflectă angajamentul guvernamental de a susține comunitatea locală în aceste momente dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *