• vin. sept. 22nd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Aproximativ 9 milioane de Euro vor fi atrași de Spitalul Județean de Urgență Târgoviște în cadrul POIM 2014 – 2020

Byadminstefan

mart. 30, 2021

Proiect important, derulat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, pentru protejarea sănătății populației, în contextul epidemiei de COVID-19.

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) a semnat contractul de finanțare pentru
proiectul „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște”, SMIS 140881, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020. Prin acest proiect, SJUT va achiziționa echipamente și consumabile medicale, echipamente de protecție medicală și biocide, acestea fiind materiale de bază pentru gestionarea presiunii pe care epidemia de COVID-19 o exercită asupra sistemului medical.
Dată fiind importanța acestui proiect, în data de 2 februarie 2021, președintele Consiliului
Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a convocat în ședință de îndată consilierii județeni, în cadrul căreia s-au aprobat bugetul și indicatorii tehnico-economici.

Valoarea proiectului este de 42.635.555,14 lei (inclusiv TVA), suma finanțată fiind 100%
nerambursabilă. Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin realizarea de investiții în infrastructura sanitară a Spitalului Județean de UrgențăTârgoviște. Scopul acestor investiții este îmbunătățirea capacității de reacție la criza de sănătate publică produsă de răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Proiectul propus contribuie la îndeplinirea obiectivelor Axei Prioritare 9: Protejarea sănătății
populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, a POIM, prin achiziția de echipamente și aparatură medicală, dispozitive medicale și de protecție medicală, consumabile medicale și substanțe necesare pentru decontaminare / biocide necesare pentru gestionarea unui aflux mare de pacienți cu patologie COVID-19, în condițiile în care Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a devenit, în contextul pandemiei, spital-suport COVID-19 – prin secțiile / compartimentele: Boli Infecțioase, Pneumologie, Ortopedie și Traumatologie, Psihiatrie Ochiuri (parțial), Hemodializă, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/2020 actualizat.

Astfel, patologia tratată și adresabilitatea, dar și contextul epidemiologic actual, caracterizat printr-o creștere constantă a numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2, susțin necesitatea / oportunitatea dotării Spitalului Județean de Urgență Târgoviște cu echipamente medicale, dispozitive de protecție medicală, consumabile medicale, respectiv biocide care vor genera la nivelul unității sanitare următoarele beneficii:
– dezinfecția suprafețelor, a aerului și a obiectelor prezente în spital, diminuând riscul
răspândirii virusului SARS-CoV-2;

protecția personalului medical prin achiziția de echipamente de protecție corespunzătoare și în cantități suficiente;
– dotarea secțiilor / compartimentelor unde au acces pacienții cu patologie COVID-19 cu
echipamentele necesare diagnosticării și tratării corespunzătoare acestora, asigurându-se astfel un contact cât mai redus al acestor pacienți cu alte persoane;
– protejarea sănătății populației care are nevoie de serviciile medicale ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.
Durata de implementare a proiectului este de 6 luni de la data semnării contractului de finanțare.

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *