• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Camelia Potec: David Popovici a avut recorduri și la Târgoviște

ByDâmbovițaMedia

iun. 23, 2022

În aceste zile, Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește Campionatul Național de cadeți la înot.

Turneul este organizat de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. Astfel, la această competiție participă 400 de  sportivi cadeți de înot, masculin 12, 13 și 14 ani, feminin, 12 și 13 ani.

În cadrul acestui eveniment a fost organizată o confeință de presă la care a participat președintele Federației Române de Natație, Camelia Potec și primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan. Acesta a fost însoțit și de ceilalți membrii din executivul Primăriei Târgoviște.

Daniel Cristian Stan:

Din nou,  Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește o competiție importantă. Este vorba despre o competiție care deja a devenit tradiție la Târgoviște. Vorbim despre Campionatul Național de Cadeți. Sunt aproape 400 de participanți. Avem privilegiul de a o avea alături de noi pe Camelia Potec, președintele Federație Române de Natație. Putem spune că este federație  momentului în România și președinta momentului, în contextul în care, David Popovici a obținut niște rezultate absolut senzaționale la Campionatul Mondial de la Budapesta. Mai adaug un singur lucru, David Popovici, în urmă cu aproximativ două săptămâni, concura la Cupa României aici la Târgoviște și care a participat la foarte multe ediții de campionat național de cadeți, ediții organizate la Târgoviște. Așa că putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David Popovici se datorează și participării la competiția organizată în bazinul târgoviștean.

Avem rezultate bune la natație, la Târgoviște. Anul acesta, la masculin, David Neacșu, care a obținut medalia de argint, locul 2, la proba de 100 de metri liber, proba care ne-a făcut fericiți pe toți seara trecută. Încet-încet, având o bază bună și condiții de antrenament bune, se naște ușor-ușor și performanța, chiar dacă municipiul Târgoviște, în urmă cu vreo 10 ani, nu spunea foarte multe pe harta înotului românesc.

Camelia Potec:

Mesajul meu este clar. Sunt aici în primul rând în semn de mulțumire pentru tot sprijinul pe care l-am primit aici la Târgoviște, pentru faptul că aici există condiții minunate și pentru faptul că am găsit această deschidere de a face performanță, de a organiza competiții, campionate naționale și de a nu spune niciodată nu atunci când vorbim despre înot. Este adevărat în momentul de față înotul este pe buzele tuturor. David Popovici este deja unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României în momentul de față și da, pot să spun că toate lucrurile construite până acum, de la organizarea de campionate naționale, de la cantonamente, de la deschiderea oamenilor de natație din întreaga țară și mai ales aici, de la Târgoviște, au dus la rezultatele lui David Popovici și ale natației românești.  Este foarte important să organizăm competiții pentru copii. De la aceste competiții putem face selecția și putem găsi talentele pe care să le sprijinim în vederea participării la competițiile naționale.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *