• joi. feb. 2nd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Comisia Europeană și ADR Sud Muntenia, vizită de lucru la investițiile din municipiul Târgoviște realizate pe fonduri europene

Byadminstefan

nov. 25, 2022

Reprezentanții Comisiei Europene, alături de reprezentanții ADR Sud Muntenia au vizitat două dintre obiectivele realizate pe fonduri europene de către administrația locală târgovișteană!

La vizita de lucru, din partea Comisiei Europene au făcut parte Sofia Alves – Director DG Regio.E, . Aimi Nicola – Manager Program DG Regio E. 2, Irina Șofletea – Manager Program DG E.2. Din Partea ADR Sud Muntenia au fost prezenți directorul general, Liviu Mușat și Mirela Tache, director Directia Economica ADR Sud Muntenia.

Prima oprire a avut loc la Școala Gimnazială „Matei Basarab”, unde anul acesta s-a încheiat o investiție de extindere, reabilitare, modernizare și echipare a unității de învățământ amintite, investiție în cadrul căreia valoarea finanțării europene accesate de către administrația locală târgovișteană este de 22.223.977,79 lei.

Astfel, în baza celei mai mari investiții pe fonduri europene care a vizat vreodată o unitate de învățământ din Targoviște, școala este reabilitată în întregime, beneficiază de o sală de sport, de laboratoare noi si de o sală multifuncțională, de un teren de sport exterior,  bucurându-se și de dotări didactice, de dotări și echipament sportiv pentru sala de sport și terenul exterior, de echipament audio-video, de echipament IT și software sau de mobilier nou.

Totodată, școala dispune și de un sistem de panouri solare și fotovoltaice de natură să confere independență energetică unității de învățământ.

Cea de-a doua oprire a avut loc la parcul de la fosta UM GARĂ (zona mall).

Peste 16.000 mp de spațiu verde, aproximativ 500 de arbori si arbuști din specii rășinoase și foioase, sistemul automat de irigații, iluminatul ambiental modern, piațeta și fântâna arteziană, locul de joacă și de fitness, biblioteca în aer liber, aleile pietonale si pistele pentru biciclete reprezintă numai câteva dintre reperele unei investiții publice care completează o zonă în plină dezvoltare ce mai  cuprinde drum pe 4 benzi, rețea de iluminat public, rețea de canalizare, Dâmbovița Mall sau sediul RAR.

De remarcat că deplasarea la investiții a fost făcută cu unul dintre cele 40 de autobuze Mercedes – Benz Citaro Hybrid, achiziționate tot printr-o finanțare europeană!

Mărturisesc că, la finalul vizitei, primind aprecieri din partea înalților demnitari europeni, alături de colegii mei, am trăit un moment deosebit, de satisfacție și împlinire profesională!” , a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi interior

Ar putea fi o imagine cu interior şi hol

Ar putea fi o imagine cu cer

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *