• joi. feb. 2nd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Conducerea CJD anunță că s-a stabilit cel mai bun traseu pentru centura ocolitoare Moreni

Byadminstefan

ian. 20, 2023

În urma mai multor runde discuții și analize, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, împreună cu primarii localităților Moreni, I.L Caragiale și Gura Ocniței, au identificat cel mai bun traseu pentru centura ocolitoare a municipiului Moreni.

Corneliu Ștefan a transmis că ruta optimă pentru centura ocolitoare a municipiului Moreni este de aproape 14 kilometri lungime și o bandă pe sens.

Traseul va avea două sensuri giratorii și un pod peste râul Cricov. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 35.000.000 de euro.

May be an image of 6 people, people standing and indoor

Centura municipiului Moreni!  A fost identificat cel mai bun traseu!

-KM 0 se va afla la intersecția cu drumul județean DJ 720 la km 6+450, pe partea dreapta a acestuia, în comuna Gura Ocniței. În acest punct se va amenaja un sens giratoriu care va asigura legătura cu DJ 720, drum care leagă municipiul Moreni de municipiul Târgoviște;

 

De  la acest sens giratoriu, traseul urmărește rețeaua de drumuri de exploatare existente în Moreni, comunele Gura Ocniței și I.L. Caragiale, coboară pe malul stâng al râului Cricov și se intersectează cu DJ 710A. Și aici va fi un sens giratoriu, asigurându-se în acest fel legăturile cu municipiul Moreni și comuna I.L. Caragiale;

 

-Se va construi un pod de 100 de metri liniari care va traversa râul Cricov, drumul urmând să se îndrepte spre Parcul Industrial Moreni;

 

-De aici, varianta de ocolire studiată se suprapune pe traseul drumului de exploatare existent, ajunge la intersecția cu DJ 720, după ieșirea din Moreni;

 

Din acest punct, centura își urmează traseul pe o lungime de 6,1 km pe drumurile de exploatare ale comunei I.L. Caragiale.

 

FOARTE IMPORTANT: la kilometrul 4+245 din varianta de ocolire a municipiului Moreni se va desprinde o bretea ce va face legătura cu drumul național DN72.

 

Suma necesară pentru implementarea întregului proiect se ridică la aproximativ 35.000.000 de euro.

 

Târgoviște, Pucioasa, Fieni, Găești și acum Moreni-  inele de centură prin care creștem mobilitatea și siguranța participanților la trafic, dar dezvoltăm și economia județului prin transportul rapid și eficient al mărfurilor, pe drumuri scurte și moderne.

 

Ne-am asumat aceste lucruri! Le și îndeplinim!”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

May be an image of map and text

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *