• mar. mai 21st, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Continuă acțiunile de informare a jandarmilor dâmbovițeni, în context pandemic

ByDâmbovițaMedia

apr. 13, 2021

Jandarmii dâmbovițeni au desfășurat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de Covid-19. În perioada 5 – 11 aprilie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au fost continuate acţiunile de verificare a respectării normelor de protecție sanitară în localitățile unde a fost instituită carantina zonală, în pieţe, parcuri, centre comerciale,  mijloace de transport în comun și alte locuri cu aglomerări de persoane. De asemenea, au continuat și verificările pentru respectarea măsurii privind circulația persoanelor în afara
locuinței/ gospodăriei în intevalele orare stabilite în funcție de incidența cumulată a cazurilor înregistrată în localitățile din județ.
Au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 35 de avertismente și 12 amenzi în valoare de 14.500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, în special nepurtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.
Acţiunile informativ-preventive se vor intensifica în perioada următoare, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancţiuni contravenționale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să respectați măsurile de distanțare fizică și să purtați masca de protecție.
Totodată, mulțumim cetățenilor din localitățile în care s-a impus instituirea carantieni zonale pentru faptul că au înțeles să respecte măsurile adoptate de autorități.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *