• Dum. apr. 14th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Crucea Roșie Dâmbovița distribuie produse igienice famililor nevoiașe din mai multe localități

ByDâmbovițaMedia

mart. 12, 2021

În luna martie, 8.122 de familii nevoiașe din țară vor beneficia de pachete cu produse de igienă. Acțiunea face parte din campania națională de informare și de conștientizare a populației, în vederea limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2 implementată de Crucea Roșie Română cu sprijinul financiar al organizației United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC).

Fiecare pachet cu produse de igienă conține detergent, săpun, hârtie igienică, aparate de ras, pastă și periuță de dinți, detergent de vase, dezinfectant universal, produse pentru igiena personală. Pachetele vor fi distribuite de voluntarii Crucii Roșii Române direct la domiciliul beneficiarilor, persoane nevoiașe, familii cu mulți copii, persoane în vârstă cu venituri foarte mici, persoane care locuiesc în zone rurale sărace sau izolate.

La nivelul județului Dâmbovița, de la începutul lunii martie au fost distribuite pachete igienice pentru un număr de 180 familii – persoane defavorizate, cu venituri reduse sau fără venituri din localitățile Aninoasa, Ulmi, Răzvad, Moroeni, Potlogi, Dărmănești și Dragomirești, totodată fiind informate prim metoda door-to-door un număr de 796 persoane din localitățile menționate fiind distribuite un număr de 1000 fly-ere și 50 afișe.

 

 

Un plus al campaniei de informare a fost componenta de feedback comunitar prin care, în funcție de nevoile de informare ale populației, constatate la nivel local, filiala de Cruce Roșie Dâmbovița a adaptat comunicarea punând accent pe aceste nevoi. Una dintre provocările cel mai des întâlnită a fost lipsa produselor de igienă și de curățenie pe care familiile nevoiașe să le folosească pentru a se proteja de infecția cu virusul SARS-COV2.

Pentru publicul general, Campania națională de informare și conștientizare a populației în vedere limitării infectării cu virusul COVID-19 continuă în sistem online și pe rețelele de socializare prin publicarea de materiale și prin apelul la respectarea măsurilor de protecție și  informații corecte și complete despre vaccinarea anti COVID-19 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *