• joi. feb. 2nd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Două investiții pentru sănătate în orașul Pucioasa

Byadminstefan

nov. 16, 2022

Stadiul lucrărilor a două dintre cele mai mari investiții aflate în curs de realizare, în domeniul sanitar în orașul Pucioasa, a fost astăzi, 16 noiembrie 2022, analizat de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, și administratorul public al județului, Cristian Avanu. Este vorba despre proiectele „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Orășenesc Pucioasa” și „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Pucioasa”, pe care administația locală din orașul de pe Valea Ialomiței le implementează cu fonduri europene.

Ambele proiecte, în valoare totală de aproximativ 43.000.000 de lei, vor da șansa locuitorilor din această zonă de a beneficia de investigații și tratamente medicale de bună calitate, realizate chiar în orașul Pucioasa.

De asemenea, Spitalul Orășenesc din localitate va deveni mult mai atractiv pentru medicii specialiști, care vor putea astfel să își desfășoare activitatea într-o unitate sanitară dotată cu echipamente medicale de ultimă generație.

În cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Orășenesc Pucioasa”, în valoare de peste 32.200.000 de lei, sunt prevăzute următoarele lucrări: înlocuirea acoperișului în șarpantă cu unul în terasă și hidroizolarea acestuia; reabilitarea interiorului spitalului; modernizarea tuturor instalațiilor; reabilitarea termică a anvelopei; înlocuirea sistemului de încălzire cu unul independent din punct de vedere energetic (pompe de căldură, panouri fotovoltaice).

În ceea ce privește „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Pucioasa”, proiect a cărui valoare se ridică la aproximativ 10.700.000 de lei, lucrările prevăd reabilitarea, refuncționalizarea și dotarea celor 3 tronsoane de clădire ce alcătuiesc Ambulatoriul integrat.

În cadrul Ambulatoriului integrat se va urmări refuncționalizarea și recompartimentarea minimală a spațiilor cu pereți din gips carton, fără a necesita intervenții complexe asupra pereților existenți, astfel încât noua împărțire pe compartimente să cuprindă toate cabinetele din ambulatoriu, inclusiv spațiile conexe și anexele acestora.

În privința dotărilor, Ambulatoriul va beneficia de: un lift interior nou, care va face legatura între parter și etajul 1 al clădirii; refacerea finisajelor și înlocuirea tâmplăriei interioare; dotarea cabinetelor cu echipamente medicale moderne și eficiente energetic.

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *