• lun. dec. 5th, 2022

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Dragoș Popescu: „74 de proceduri de infringement deschise împotriva României”

Byadminstefan

oct. 3, 2022

Senatorul de Dâmbovița, Dragoș Popescu, a transmis pe pagina sa de socializare că la nivelul Uniunii Europene sunt deschise de către Comisia Europeană, ca urmare a încălcării dispozițiilor unor acte europene, nu mai puțin de 74 de proceduri de infringement împotriva României.

Parlamentarul a semnalat și în plenul Senatului   că este inacceptabil ca România să se afle într-o situație atât de gravă, iar membrii coaliției de guvernare nu iau nicio măsură, spune Dragoș Popescu.

74 (șaptezeci și patru) nu, nu este o greșeală, acesta este numărul de proceduri de infringement deschise împotriva României.

Procedurile de infringement, așadar de neîndeplinire a obligațiilor asumate la nivelul Uniunii Europene, sunt deschise de către Comisia Europeană ca urmare a încălcării dispozițiilor unor acte europene, a netranspunerii acestora, sau o transpunere defectuoasă, respectiv incompletă.

Am atras astăzi atenția în plen că este inacceptabil ca România să se afle într-o situație atât de gravă, iar „prea înceata” coaliție de la guvernare să nu fie în stare să stingă focurile pe care ni le arată cei de la Bruxelles.

O alegere trebuie făcută, fie calea europeană, fie guvernanții din executiv continuă să asiste pasivi cum numărul procedurilor de infringement la adresa României cresc sub ochii lor, iar discursul public este împins spre alternative extremiste.

Intervenția mea viza proiectul de lege L590/2022 prin care se corecta transpunerea incorectă a directivei pentru prevenirea și combaterea spălării banilor” , a transmis pe Facebook senatorul Dragoș Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *