• mar. mai 21st, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Dragoș Popescu: „Câteva gânduri despre sfidare”

ByDâmbovițaMedia

dec. 20, 2022

Vedem la tot pasul manifestări populiste ale unor politicieni care își motivează gesturile ca fiind adresate cetățenilor, la bază având, spun ei, grija pentru cei care îi votează. Este de fapt o mare ipocrizie. Ei pledează pentru întoarcerea la popor, dar în realitate faptele și deciziile lor îi contrazic.

Așa cum unii, mai mici sau mai mari, invocă mult prea des în spațiul public valorile creștine pe care tocmai ei le încalcă flagrant, considerând că reprezintă Biserica.

Oamenii simpli sunt modești și trăiesc în comuniune cu semenii lor, încercând să se ajute și să se sprijine reciproc.

Oameni modești, fie ei și aleși în anumite funcții publice sau de reprezentare, sunt mereu în slujba cetățenilor. Zi de zi.

Când vine vorba despre valori creștine eu mă gândesc la muncă, demnitate, importanța educației, libertatea conștiinței, a credinței, la libertatea de exprimare, apoi la bunăstarea comună și la puterea politică ca serviciu public. Mă mai gândesc la caracter sau la cinste, adevăr, dreptate, solidaritate, empatie, compasiune, etc.

Acum, în preajma Crăciunului, ar fi bine să reflectăm asupra a cine suntem cu adevărat. Sau cine am vrea să fim. Cât mai autentic și cu grijă de sine. Și mai ales cu respect față de propriile valori.

Pentru că cel mai important este să avem o viață cu sens.

Viața oricum este o învățare permanentă. Și este despre a învăța cum să trăiești.

Eu îmi doresc să trăim toți în pace și libertate. Simplu și modest.

Dragoș Popescu, senator al partidului Reper

Ar putea fi o imagine cu maşină şi în aer liber

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *