• vin. sept. 22nd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Dragoș Popescu: „Incompetența ministrului Mediului și a aparatului său e șocantă”

Byadminstefan

mai 31, 2022

Senatorul USR, Dragoș Popescu, a relatat pe pagina sa de Facebook faptul că  în comisia pentru mediu din Senat, care a avut loc pe 30 mai, reprezentați ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Ministerului de Interne au criticat  Ordonanța 38 a Guvernului României, prin care se pedepsește cu închisoarea arderea de deșeuri și/sau orice substanță sau obiect.

Reprezentanții Gărzii de Mediu au cerut membrilor comisiei să scoată această sintagmă, și/sau orice substanță sau obiect pentru că este interpretabilă și ambiguă.

De asemenea, cei de la Ministerul de Interne au semnalat faptul că ordonanța ministerului e greșită încât a lăsat eliminarea deșeurilor să fie încadrată atât drept contravenție, cât și infracțiune. Parlamentarul Dragoș Popescu a oferit într-o postare pe Facebook mai multe informații despre această situație pe care a numit-o de  „cascadorii râsului”.

Prin amendamentul asumat de comisie am corectat problema ridicată de MAI. A rămas în discuție sugestia Gărzii Naționale de Mediu. Reamintesc că amendamentele mele care prevedeau exact această cerință au fost respinse de comisie.

Reamintesc că Ministerul Mediului – România și ministrul Tanczos Barna au scos ordonanța asta pe repede înainte, deși exista în Parlament deja depus proiectul meu de lege, care reglementa fix arderile de deșeuri și transformarea lor în infracțiune și această propunere trecuse deja de Senat cu avize și raport favorabile. Punctul de vedere al ministerului pe propunerea mea a fost la acel moment negativ, pentru că nu înțelegea noțiunea de incendiere.

Am semnalat în repetate rânduri, așa cum puteți vedea și în postările de mai jos, aberația absolută a acestei propuneri a Ministerului, care, practic, arată că putem să băgăm la închisoare pe oricine incendiază substanțe sau obiecte, indiferent de acestea. Așa că dacă dăm foc la cărbuni să pregătim grătarul, la tămâie în Biserică, la lumânări sau ne aprindem, doamne-ferește o țigară suntem pasibili de închisoare.

Așa e când un minister face ordonanțe pe genunchi, fără consultări cu oamenii din teren și experții pe domeniu și nici măcar cu Garda de Mediu, sau cu Ministerul de Interne, oamenii care vor trebui să constate faptele și să aplice amenzile propriu-zis.

Incompetența ministrului Barna și a aparatului său e șocantă și reiau apelul la rațiune și demisie a domnului ministru” , a fost mesajul senatorului USR, Dragoș Popescu.

May be an image of 1 person and text that says "Tánczos Barna trebuie să plece! ARTICOLUL 66 (1) Constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de următoarele fapte: 3 la 5 ani sau cu amendă "e) incendierea oricărui tip de deşeu și/sau substanță sau obiect. f îngroparea deșeurilor. g) eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate." ©2022 Uniunea Salvati Romania"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *