• lun. feb. 6th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Dragoș Popescu: ,,Problema poluării ne privește pe toți din Parlamentul României”

Byadminstefan

dec. 9, 2021

Senatorul Dragoș Popescu a enumerat astăzi pe pagina sa de Facebook câteva aspecte importante pe care le prevede proiectul depus în Parlament pentru îmbunătățirea creșterii calității aerului în România.

Acesta presupune transparentizarea datelor provenite de la poluatori industriali, dar și reglementarea poluanților care provin din activități specifice. Pentru acest lucru va fi înființată instituția Sistemului Național pentru Calitatea Aerului, care va avea principala ocupație aceea de  monitorizarea reală și eficientă a calității aerului.

Scopul acestui proiect este de a reduce drastic numărul deceselor înregistrate anul în România și de a îmbunătăți calitatea aerului.

,, 29.000 de mii de oameni mor anual, prematur, din cauze asociate poluării, țara noastră confruntându-se de asemenea cu 6 proceduri de ”infingement” privind calitatea aerului, costurile sociale pe cap de locuitor fiind cele mai mari din Europa. Această problemă sistemică ne costă astfel o mulțime de bani dar, mult mai important, ne costă vieți omenești.

Alături de colega mea, Oana Cambera , am depus astfel în Parlament un proiect legislativ pentru modificarea și completarea Legii 104/2011 privind calitatea aerului și care are ca scop reducerea nivelului poluării atmosferice. E un proiect documentat îndelung, inclusiv „de la firul ierbii”, și care a apărut în mod firesc, cu atât mai mult cu cât am primit nenumărate sesizări cu privire la nevoia de a schimba în bine actuala legislație.

Proiectul propune atât transparentizarea datelor provenite de la poluatori industriali, cât și reglementarea poluanților care provin din activități specifice, respectiv crearea Sistemul Național pentru Calitatea Aerului, instituție care urmează să se ocupe de monitorizarea reală și eficientă a calității aerului și de luarea deciziilor incluzive și transparente în acest sens. Îmi doresc ca acest demers să fie votat cu responsabilitate în Parlament, căci problema poluării ne privește în egală măsură. Împreună, avem acum ocazia de a minimiza efectele sale negative și de a salva vieți” , a transmis senatorul Dragoș Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *