• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

DSP Dâmbovița recomandă populației să facă vaccinul antigripal

Având în vedere că ne aflăm în plin sezon al circulaţiei virusului gripal, recomandăm populaţiei să se vaccineze împotriva gripei, deoarece vaccinarea reprezintă în continuare cea mai bună metodă de limitare a îmbolnăvirilor.
Vaccinul antigripal oferă cea mai bună protecţie împotriva gripei sezoniere şi reduce semnificativ răspândirea virusurilor gripale. Ministerul Sănătăţii a aprobat extinderea campania de vaccinare antigripală gratuită 2020-2021 pentru toate grupele populaţionale, fără a mai exista o prioritizare la vaccinare impusă de grupele de risc, şi de aceea, toate persoanele care doresc să se vaccineze împotriva gripei, se pot adresa medicului de familie.

Până la acest moment, în judeţul Dâmboviţa au fost administrate un număr
de 82836 de doze şi există un stoc disponibil de 17256 de doze. De la debutul perioadei de supraveghere a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului nostru au fost înregistrate 918 cazuri de infecţii acute respiratorii, din care 68 de cazuri internate şi 173 de pneumonii, pentru 41 dintre acestea impunându- se internarea.

DIRECTOR EXECUTIV, Dr. Sorin Stoica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *