• vin. sept. 30th, 2022

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Ecoplant instalat în centru municipiului Târgoviște

Byadminstefan

sept. 14, 2022

Astăzi, în prezența autorităților locale, a fost lansat un produs inovativ: SUN TRACING SOLAR SYSTEM – dispozitiv care se învârte după Soare și produce energie verde, promovat în România de GBC GROUP.

Acesta a fost instalat în Piața Revoluției, pe scuarul din fața Pieței Revoluției. „Ecoplant” sau „Sun Tracing Solar System” este primul echipament de acest tip din România,  se adaptează în funcție de poziția soarelui și este independent din punct de vedere energetic.

Valentin Pârvu,  co-fondator GBC, a vorbit mai mult despre beneficiile pe care le are acest eccoplant instalat chiar în zona zero a municipiului Târgoviște.

 

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Pot să vă spun că este un produs unicat în România. Este un sistem fotovoltaic inovativ cu eficiență limitată, de până la 58% mai mare decât panourile fotovoltaice clasice montate static pe diverse acoperișuri sau la sol. Este un sistem dotat cu tehnologie de ultimă generație, care asigură deplasarea acesteia pe durata întregii zile. Mulțumim domnului primar pentru că s-a alăturat nouă în acest demers, mulțumim domnului viceprimar că ne-a sprijinit pe toată durata realizării acestui proiect și a venit cu soluții. Într-adevăr, sistemul sun tracing oferă energie gratuită, energie verde, tuturor comunității locale, tuturor celor care vor dori și vor putea să folosească și au nevoie să folosească diverse gadget-uri, diverse divaisuri în această zonă” , a transmis Valentin Pârvu.

Nu în ultimul rând, primarul Daniel Cristian Stan a vorbit despre această investiție.

 

Ne bucurăm că se face lansare în Târgoviște, într-o perioadă în care tot discutăm despre energii regenerabile, de energie verde, în contextul în care se apropie și iarna, vom vedea cum vor fi facturile. Este vorba despre un produs, care oferă posibilitatea încărcării  diferitelor gadget-uri…telefon mobil, tableta, laptopuri, trotineta, bicicleta electrică și așa mai departe. Toate pot fi încărcate în mod gratuit. Aici este independent, din punct de vedere energetic. Sun Tracing, adică paletele respective se orientează după lumina solară pentru a se încărca cât mai eficient. Este o invitație pentru toți târgoviștenii care vor să-l folosească, să vină aici, în Piața Revoluției, în zona scuarului  Primăriei, pentru a se bucura de beneficiile unei tehnologii noi, unei tehnologii deopotrivă eficiente și este vorba despre o tehnologie verde, se utilizează energia solară, iar, încet, încet, să se facă și această tranziție către energia verde. Deocamdată, energia verde este destul de scumpă și necesită și o suprafață destul de mare, dacă ne referim la panourilor fotovoltaice pentru a putea să-ți asiguri un necesar, dar ideile noi sunt binevenite și aceste inițiative sunt binevenite. Noi ne-am alăturat acestui demers și am arătat toată disponibilitatea. Sper să fie începutul unei colaborări pe teme diverse, din această gamă. Merge către ideea de smart city, noi avem și câteva proiecte importante complementare pe ceea ce înseamnă zona de smart city, reducerea consumului de energie, cum ar fi proiectul pe care îl avem pe iluminatul public, cel care este acum în faza de recepție, dar și un nou proiect care a fost depus pe AFM, de natură să conducă la scăderea facturii  la iluminatul public cu aproximativ 60%. Avem și proiectul pe transportul public în comun, avem autobuzele hibride, care circulă în acest moment în municipiul Târgoviște. Suntem deschiși unor asemenea inițiative, deopotrivă noi și eficient” , a transmis primarul de la Târgoviște.

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, persoane în picioare, în aer liber şi text care spune „ECOPLANT GRO”

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.