• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Explorând Italia în Târgoviște: Eveniment dedicat influențelor culturale italiene, la Biblioteca Județeană

ByDâmbovițaMedia

nov. 17, 2023

Evenimentul dedicat Italiei și influențelor sale culturale asupra municipiului Târgoviște, a avut loc vineri, 17 noiembrie, la Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu” din Târgoviște. Organizatori au fost Consiliul Județean Dâmbovița, în parteneriat cu Asociația EuroTrainer, în cadrul proiectului „Conservarea, restaurarea și valorificarea clădirii Fosta școală de cavalerie„, evenimentul a fost finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

 

Participanții la acest eveniment au avut oportunitatea de a explora și de a aprecia bogăția culturală a Italiei prin diverse activități desfășurate într-un cadru prietenos și relaxant. Atmosfera a fost imbatabilă, cu participanți pasionați de cultura italiană și doritori să descopere legăturile acesteia cu  Târgoviștea.

 

În cadrul evenimentului, reprezentanții mediului cultural târgoviștean au prezentat influențele Italiei asupra arhitecturii clădirilor, străzilor și modului de viață al orașului.

 

Evenimentul s-a încheiat cu o degustare de preparate și băuturi italienești, acompaniate de acorduri muzicale ce au subliniat atmosfera festivă.

 

Managerul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu”, Agnes Erich, a participat la eveniment și a subliniat importanța promovării și conservării identității culturale a județului Dâmbovița. Evenimentul a reprezentat un succes notabil pentru comunitatea locală, oferind oportunitatea de a explora și aprecia frumusețea și diversitatea culturii italiene.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *