• Dum. apr. 14th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Imagini video cu un depozit imens plin de deșeuri ilegale în județul Ilfov. Reacția senatorului Dragoș Popescu

ByDâmbovițaMedia

mai 5, 2022

Senatorul Dragoș Popescu, și membru în Comisia de Mediu, a relatat pe pagina sa de Facebook despre existența unui depozit ilegal de deşeuri, pe raza localității Cățelu, jud. Ilfov,  unde sunt depozitate mii de tone  de gunoaie menajere din sectorul trei al Capitalei. Acest a făcut o vizită în teren alături Oana Cambera, Octavian Berceanu, Silvia Dinică, Denisa Neagu Simona Spătaru și Lucian Stefan Rădulescu. Parlamentarul a vorbit despre mai multe nereguli descoperite.

„Un depozit imens de deșeuri ilegal, care trebuia să fie închis la această oră, funcționează bine-mersi. Așa-zisa stație de sortare, inaugurată de Robert Negoiță, primarul sectorului 3 și care funcționează pe raza localității Cățelu, jud. Ilfov este în fapt o groapă ilegală de gunoi!

Deși Garda Națională de Mediu a dispus suspendarea autorizației de mediu și a amendat cu 160.000 lei Societatea Salubritate și Deszăpezire S3 SRL astăzi, 5 mai, groapa funcționează în continuare, după cum se vede și în imaginile filmate.

Am fost alături de colegii mei, Oana Cambera, Octavian Berceanu, Silvia Dinică, Denisa Neagu Simona Spătaru și Lucian Stefan Radulescu la fața locului, să vedem ce se întâmplă și de ce i se permite primarului Negoiță să folosească această groapă, care generează poluare masivă asupra aerului și solului și mirosuri pestilențiale, insuportabile pentru locuitorii zonei.

Am sunat la 112 și am blocat camioanele care aduceau și scoteau deșeuri din perimetrul gropii și am văzut cum, sub ochii noștri Comisarul general al Gărzii de mediu a dispus prin telefon eliberarea vehiculelor ce transportă deșeuri. Acestea ieșeau din stație și, lăsând în urmă o dâră de levigat, transportau deșeurile spre alte depozite de gestionare, conforme legal, din ce susține garda de mediu. ?

Îngroparea deșeurilor de diferite tipuri se vede din dronă,  precum și anvelope pregătite pentru ardere și un bazin ce pare a fi cu levigat.

Am asistat astăzi la abuzuri în serviciu și încercarea de intimidare a colegilor care sesizează aceste ilegalități. Voi continua demersurile pentru a afla de ce funcționează această groapă ilegală, cu girul cui și acoperit de ce instituții și de ce nu se respectă hotărâri ale curții de justiție, ale gărzii de mediu și, în final, legea” , a transmis senatorul USR, Dragoș Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *