• mar. nov. 28th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Memorandum între Teatrul Tony Bulandra și teatrele din India și Kazahstan

Byadminstefan

iun. 19, 2022

 

În cadrul Festivalului Internațional Babel, la ultima conferință de presă, în foaierul teatrului din Târgoviște a fost semnat memorandumul dintre Tony Bulandra, Teatrul Iapar din India și teatrul din Turkistan – Kazahstan. De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment a fost anunțată și tem următorului festival. Potrivit directorul Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, Mihai Constantin Ranin, tematica aleasă este „forme”.  Astfel, în cadrul acestui moment au fost oferite mai multe detalii.

„Suntem la ultima conferință de presă. A fost un maraton acest festival, dar până la urmă l-am dus până la capăt fără evenimente majore. E greu să reiei un asemenea festival după o perioadă atât de lungă, dar la Târgoviște se obișnuiește din diferite motive să se întrerupă festivalul. Așa că am fost resetat de două ori,  a treia ora nu voi mai fi resetat, mă voi reseta singur. Sunt mulțumit de festival, ceea este un lucru important ca să te determine să mergi mai departe. Vă anunț pentru prima dată tema următorului festival. Este „forme”. Debutăm întâlnirea noastră prin semnarea unui memorandum cu India, Teatrul Iapar și cu teatrul din Turkistan – Kazahstan” , a transmis Mihai Constantin Ranin.

Vidyandhee Vanarase:

„Este o zi istorică pentru Iapar. Cooperare pe care am început-o cu Teatrul Tony Bulandra în 2018 a dus la un moment important astăzi. Împreună, începând de astăzi, în baza acestui memorandum, cele două organizații vor încerca să construiască proiecte de colaborare. România și-a găsit un loc deosebit în inima și sper, și sunt bucuros ca acest gen de relații să continue în viitor.”

 

Delegația Kazahstan:

„Este un moment important în istoria noastră astăzi. Relația noastră cu Teatrul Tony Bulandra a început în 2017, dar astăzi, cu semnarea acestui memorandum, sperăm să deschidem drumul spre cooperări viitoare fructuoase. Sunt foarte multe teatre în Kazahstan, cu diferite repertorii. Sperăm să fie începutul unei relații bilaterale fructuoase și sperăm să vă invităm la festivalurile din Kazahstan. Încă odată, suntem recunoscători și mulțumim pentru invitația la acest Festival Babel. Orașul Târgoviște, Teatrul Tony Bulandra și Festivalul Babel își au deja un loc special în inimile noastre.”

În final, Mihai Constantin Ranin, a încheiat cu următorul mesaj.

Sperăm să ne vedem și mai relaxați după ce se termină Festivalul Babel și aș dori să rămâneți în continuare alături de Teatrul nostru pentru că avem ceva în comun…umanitatea.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *