• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Mormane de deșeuri sub pământ pe un teren din comuna Văcărești

ByDâmbovițaMedia

apr. 19, 2022

„Incendierea și îngroparea deșeurilor constituie infracțiune și se pedepsesc cu închisoarea” . Senatorul Dragoș Popescu a relatat pe pagina sa de Facebook  despre ceea ce a putut să găsească pe un teren din comuna dâmbovițeană Văcărești, unde au fost îngropate mormane de deșeuri și acoperite cu pământ.

Potrivit parlamentarului USR, în situația respectivă este vorba despre șase hectare de teren pe care trebuiau să fie executate lucrări de curățire și amenajare, în urma unui contract încheiat între Primăria Văcărești și o societate comercială.

„O radiografie a dezastrului ecologic:

Comuna Văcărești, județul Dâmbovița

După ce am văzut cum berzele își fac cuiburi din deșeuri amestecate cu crengi în comuna Cojasca, azi vă prezint cum primarii fac terenuri din deșeuri, prin așa-zise ecologizări.

Este situația găsită în comuna Văcărești, unde, sub o pretinsă ecologizare a unui teren din raza localității, s-a făcut îngropare și acoperire de deșeuri.

Pentru 103.500 lei sau 21.000 de euro au fost executate „lucrări de curățire și amenajare terenuri” pe 6 hectare, conform unui contract de închiriere de utilaje între primăria Văcărești și o societate comercială. În realitate au  fost îngropate deșeuri.

Avem, astfel, un teren numai bun de vândut sau de construit, pe mormane de deșeuri.

Reamintesc faptul că îngroparea deșeurilor este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea. Nu-i așa, Ministerul Mediului – România, Garda Naţională de Mediu, Inspectoratul General De Politie?” , a transmis senatorul USR, Dragoș Popescu.

May be an image of outdoors

May be an image of outdoors

May be an image of outdoors, tree and text that says "GPS Map Camera Comuna Văcărești, Județul DâmboviÈa, Romania Drum fără nume, Romania Lat 44.850374° Long 25.460444° 18/04/22 03:43 PM Google"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *