• mar. nov. 28th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Municipiul Târgoviște va avea o nouă autogară și o nouă parcare, în aceeași zonă

Byadminstefan

ian. 18, 2023

Conducerea Primăriei Târgoviște, reprezentată de primarul Daniel Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie, Cătălin Rădulescu și City managerul orașului, Gabriel Boriga, a făcut o  vizită în teren pe șantierul de construire a celei de-a treia autogări din cadrul proiectului de schimbare din temelii a transportului public local. Totodată, a fost organizată și o conferință de presă, în care primarul Daniel Cristian Stan a oferit mai multe detalii despre investiția noii autogări, dar și despre proiectul ce privește modernizarea transportului public local.

Edilul șef a mai precizat  că noua autogară va fi situată  pe bulevardul Unirii, unde este acum sediul operatorului de transport târgoviștean, va fi monitorizată video, va dispune de sistem de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi dotată cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, precum și spații administrative.

Intervențiile fac parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia, în linii mari, au fost reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, sunt construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței (autogara și depoul de pe Calea Ialomiței fiind în proporție de peste 90% finalizate) și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.

May be an image of 4 people and outdoors

Suntem pe amplasamentul unde se va realiza una dintre cele trei autogări moderne din municipiul Târgoviște, în cadrul proiectului de modernizare al transportului public local. Este vorba de ultima autogară, întreg proiectul este în valoare de 170 de milioane de lei, va fi finalizat în acest an. Discutăm în cadrul acestui proiect și despre achiziția celor 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hibrid. De asemenea, și despre asfaltarea bulevardului Mircea cel Bătrân, bulevardul Regele Carol, asfaltarea străzii Gării, asfaltarea străzii Locotenent Stancu Ion, depoul și stația de capăt pe care am construit-o deja în vecinătatea Complexului Turistic de Natație. Urmează să ajungă stațiile de transport, sperăm undeva la finalul lunii viitoare să ajungă toate în Târgoviște. Toate elementele pe care le-am menționat concurează la implementarea a celui mai mare proiect din istoria municipiului Târgoviște, cu finanțare nerambursabilă. Este un proiect care schimbă total transportul public local.

Tot aici, pe Bulevardul Unirii, unde are sediul operatorul de transport al municipiului Târgoviște, aș mai menționa că întreaga zonă care deservește operatorul de transport, va fi transformat în parcare publică, destinată acestui cartier. Este vorba despre o parcare care va avea probabil peste 300 de locuri de parcare lejer. Vrem să venim în acest fel și în întâmpinarea locuitorilor din această zonă.

Pe ceea ce înseamnă proiectul de modernizare al transportului public local din Târgoviște, pe zona periurbană , nu ne oprim aici, avem deja finanțarea aprobată prin PNRR, pentru achiziția a încă 21 de autobuze electrice, cu stațiile de încărcare aferente, autobuze care sperăm că pot fi achiziționate cât mai rapid astfel încât și transportul public local din zona limitrofă a municipiului Târgoviște să poată fi făcut la standarde europene, în contextul în care vom atinge câteva obiective importante. Primul ar fi scăderea poluării, al doilea, scăderea cotelor de trafic și încurajarea utilizării mijloacelor de transport în comun” , a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

May be an image of 6 people and outdoors

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *