• Dum. iun. 16th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Video: Munți de deșeuri care ard în zona Bălteni! Garda de Mediu se face că plouă

ByDâmbovițaMedia

mart. 24, 2022

 

Deșeurile arse ilegal continuă să polueze, iar inspectorii Gărzii de Mediu nu au nicio reacție. Senatorul Dragoș Popescu a postat din nou imagini cum munți de gunoaie ard în localitatea dâmbovițeană Bălteni, iar acest lucru îl simt mii de omeni atunci când deschid ferestrele caselor.

Ministerul Mediului a pus recent în dezbatere publică un proiect OUG prin care propune încadrarea drept infracțiune pentru „incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect.”

Parlamentarul USR, Dragoș Popescu,  reacționat pe pagina sa de Facebook și la acest proiect de lege propus de Ministerul Mediului, semnalând faptul că formularea reprezentanților Ministerului Mediului nu este deloc clară, înțelegându-se că poate fi o infracțiuni și incendierea lemnului sau a aprinderea unei lumânări.

 

„Incompetența ministrului Tanczos Barna este o problemă de securitate națională și de siguranță a cetățenilor.

În seara asta de la 19:00, la Antena 1, la Observator va fi difuzat un reportaj despre arderile ilegale de deșeuri și despre corupția de la nivelul funcționarilor publici. Am vorbit cu presa despre inițiativele legislative prin care încerc să contribui din Parlament la stoparea fenomenului, în principal despre inițiativa prin care îmi propun ca incendierea, arderea și îngroparea deșeurilor să devină infracțiune.

Observațiile Ministerul Mediului – România la proiectul meu de lege, prevăd că nu susțin incriminarea ca infracțiune a îngropării deșeurilor și că nu înțeleg ce înseamnă “incendiere”.

Probabil între timp s-au lămurit, pentru că ministrul Tánczos Barna într-o ordonanță  pe care o pregătește propune încadrarea drept infracțiune a următoarei fapte:

“incendierea oricărui tip de deşeu și/sau substanță sau obiect.”

La ce se referă Ministerul când scrie “oricărui tip de substanță sau obiect”?!

Oare lemnul de foc intră sau nu la categoria obiecte? Dar lumânarea de la mort?

Să ne așteptăm să vină Garda de Mediu, poliția sau parchetul în cimitire de Paște?!

Rugăm Ministerul Mediului – România ca atunci când se simt inspirați de legile noastre să le ia direct cu copy-paste, că la parafrazare am văzut deja că nu se pricep.

Video-urile sunt filmate în seara zilei de 22.03.2022 și 23.03.2022, când incendierea de deșeuri era cât pe ce să șteargă Bălteni-ul de pe hartă. Garda de Mediu de negăsit în niciun una din dăți, Ministerul Mediului complet absent.

In acest moment focurile ilegale cu deșeuri s-au aprins iar in Bălteni.” , a transmis senatorul USR-PLUS, Dragoș Popescu.

Video

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *