• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Noua grădiniță de la Finta…aproape de finalizare

ByDâmbovițaMedia

iun. 18, 2021

Vești bune de la Finta! Realizarea unor condiții optime de studiu atât pentru elevi, cât și pentru preșcolarii din Finta reprezintă o preocupare constantă a administrației locale. În ultimii ani au fost executate o serie de lucrări de modernizare și întreținere a școlilor și grădinițelor din comună.

Una dintre investiții o reprezintă Grădinița cu Program Normal din satul Gheboaia, un proiect implementat de administrația publică locală început de la zero. Edilul localității, Florentin Oprea, a confirmat că stadiul lucrărilor este foarte avansat, iar în  în următoarele săptămâni, aceasta va fi finalizată. Din toamnă, copiii și cadrele didactice își vor putea desfășura activitatea într-o unitate școlară nou, în condiții foarte bune. Aceasta a fost realizată pe fonduri de la Ministerul Învățământului și cofinanțare de 5% din bani de la bugetul local. Primarul de la Finta, Florentin Oprea a oferit mai multe detalii despre noua grădiniță realizată.

,,Avem o investiție importantă, Grădinița cu Program Normal din satul Gheboaia. Aceasta a fost ridicată de la zero, pe fonduri de la Ministerul Învățământului, iar Consiliul Local Finta parte de cofinanțare de 5%. Urmează să se facă împrejmuirea clădirii, un părculeț pentru copii, o parcare internă și externă, astfel încât să oferim toate condițiile necesare. În aproximativ o lună, lucrările vor fi finalizate și vom putea face și recepția. Cu siguranță, din toamnă, copiii își vor putea desfășura activitatea într-un sediu modern și eficient. Vorbim despre un sediu ultra-modern, cu module adaptate cerințelor actuale potrivit normelor europene” , a precizat primarul comunei Finta, Florentin Oprea.

Acesta a mai anunțat că de curând au fost finalizate lucrările de modernizare a Școlii Gimnaziale din staul Gheboaia, iar în perioada următoare vor începe lucrările de reabilitare la Școala Gimnazială din satul Finta. Astfel, infrastructura educațională din localitate va continua să se dezvolte.

,,De curând a fost reabilitată și Școala Gimnazială de la Gheboaia, tot pe fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Urmează să începem în curând lucrările de modernizare a școlii din satul Finta. În cadrul acestui proiect va intra și Grădinița Finta. Aceasta este ceva mai mică și vrem să o modernizăm. O să vedem ce fonduri putem accesa și pentru aceasta” , a mai completat primarul comunei Finta, Florentin Oprea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *