• joi. feb. 2nd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Obiective îndrăznețe pentru Primăria Dobra în 2023

Byadminstefan

ian. 18, 2023

Chiar dacă se anunță un an dificil din punct de vedere financiar, lista de investiții a administrației publice locale din Doba este lungă. Primarul Daniel Nica a anunțat proiecte pentru infrastructura educațională, sportivă și rutieră.

Fondurile atrase vor fi principala sursă de finanțare pentru investițiile care vor fi demarate în acest an. Totodată, edilul șef, Daniel Nica, a precizat că proiectele care au fost începute vor fi duse la bun sfârșit, cum este investiția  „Asigurarea scurgerii apelor în satul Dobra și Satul Mărcești” ,  pe care conducerea Primăriei preconizează că o va finaliza anul acesta. Proiectul amintit este derulat prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL). Tot prin PJDL a fost finalizată investiția terenului multi-sport din satul Dobra, iar acum este în curs de execuție un al doilea teren de sport, potrivit primarului Daniel Nica. Acesta a mai vorbit și despre alte proiecte care vor debuta în perioada următoare prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Anul 2023 se anunță un an greu, dar încercăm și vom face tot posibilul să trecem cu bine. După cum știți cheltuielile cu funcționarea administrație locale au crescut din cauza tuturor creșterilor de preturi la utilități și alte materiale necesare funcționarii, însă noi ne dam toată silința de a duce la bun sfârșit proiecte care deja  sunt în derulare, chiar în perioada de construcție-montaj cum ar fi ” Asigurarea scurgerii apelor în satul Dobra și satul Mărcești” pe care le finalizam anul acesta , proiect derulat prin programul Județean de Dezvoltare Locală. Vom continua cu un nou proiect pentru următoarele străzi ale comunei până ce  va fi modernizată întreaga rețea de șanțuri a ambelor sate ale comunei noastre .

Am realizat așa cum am promis două locuri de joacă pentru copii,  la standarde europene în ambele sate și în funcție de buget mai venim cu modernizarea acestor spații care le  găzduiesc .

Am realizat reparația drumurilor comunale  și intenționăm montarea de limitatoare de viteză pentru a evita eventualele pericole .

Urmează sa începem modernizarea grădinițelor prin AFM , Școală Iulian Rusu Mărcești prin PNRR,construire punte pietonală și modernizare străzi  prin Anghel Saligny  si GIS. Vom continua cu noi proiecte cum ar fi :  nomenclator stradal , digitalizare administrația locală , extindere apa și canalizare în zonele care nu beneficiază , extindere primărie ,revenim la documentația de introducere gaze și vom caută o alta modalitate de finanțare deoarece prin Asocierea celor 4  comune , realizata anterior nu avem șanse și vom vedea ce alte nevoi mai are comunitatea noastră.

Va trebui sa venim cu cofinanțări pe toate aceste proiecte ,însă bugetul nu ne prea ajuta , de aceea  va trebui sa găsim soluții altfel pierdem proiecte importante pentru  comunitate” , a transmis Daniel Nica, primarul comunei Dobra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *