• sâm. sept. 23rd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Opt cazuri de COVID în școlile din Dâmbovița înregistrate de la reluarea cursurilor fizic

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Cătălina Homeghiu, au fost înregistrate opt cazuri de îmbolnăvire cu virusul Sars Cov2, la elevi și cadre didactice, de la redeschiderea școlilor și până în prezent.

Cele mai multe unități de învățământ și-au reluat activitatea fizic de pe 8 februarie 2021. În prima săptămână, la nivelul județului Dâmbovița au fost confirmate două cazuri de coronavirus. Acestea au fost depistate la Colegiul Național ,,Constantin Carabella” și Colegiul Național ,,Constantin Cantacuzino”. Pe surse, am aflat că a fost vorba despre doi elevi care au luat contact cu virusul. În a doua săptămână de școală, au mai fost înregistrate alte două cazuri de infectare de COVID-19, la Școala Gimnazială ,,Coresi” și Școala Gimnazială Răzvad, fiind vorba tot despre doi elevi. La ambele unități de învățământ s-a luat decizia ca pentru următoarele două săptămâni cursurile să se desfășoare pe platformele online.

În această săptămână, au fost înregistrate patru noi cazuri de COVID, dar de această dată în rândul cadrelor didactice, fiind vorba despre doi învățători și doi profesori, de la Școala Gimnazială „Matei Basarab” Târgoviște, Școala Gimnazială Specială Târgoviște, Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu” Titu și de la Școala Gimnazială „Buică Ionescu” Glodeni.

Conducerea IȘJ Dâmbovița a explicat că măsura luată pentru acestea a fost de a suspenda cursurile cu prezența fizică, iar activitatea va continua în sistem online.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *