• lun. mart. 4th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Parlamentarul Dragoș Popescu „Administrația din Moreni nu vine cu nimic concret pentru remedierea problemei de la Liceul I.L Caragiale”

ByDâmbovițaMedia

feb. 23, 2022

La sfârșitul săptămânii trecut, senatorul Dragoș Popescu trimitea o scrisoare deschisă către administrația publică locală a municipiului Moreni, în privința stării deplorabile în care se află  acoperișul Liceului I.L Caragiale, punând în pericol siguranța elevilor care învață la această unitate de învățământ.

Răspunsul edilului-șef al municipiului, Constantin Dinu nu a adus decât niște informații vagi asupra situației și câteva amenințări, spune senatorul Dragoș Popescu, primarul simțindu-se ofensat de această scrisoare deschisă pe care parlamentarul USR a trimis-o către administrația publică locală din Moreni. De asemenea, Dragoș Popescu a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini cu municipiul Moreni, primite de la localnici,  observându-se clar că nu doar Liceul I.L Caragiale are nevoie de intervenții, iar în afara infrastructurii nedezvoltate, se poate observa clar mizeria pe care cetățenii unui municipiu sunt nevoiți să o suporte zi de zi atunci când ies pe stradă, în anumite zone.

„În urma unor informații aduse la cunoștința mea de către părinții unor elevi care studiază la Liceul I.L. Caragiale Moreni am decis să trimit către autorități o scrisoare deschisă în speranța că vom primi un răspuns clarificator în vederea rezolvării cât mai rapide a situației.

Ca răspuns la scrisoarea deschisă pe care am trimis-o în legătură cu situația acoperișului de la Liceul I.L. Caragiale din Moreni, existând riscul ca în orice moment să rănească pe cineva din cauza stării de degradare în care se află de mult timp, primarul Constantin Dinu a ales comunicarea prin intermediul presei folosind atacuri la adresa mea (tehnici specifice PSD de amenințare sau intimidare, de tip mafiot, asupra contracandidaților politici cu care deja ne-am obișnuit) dar nimic concret cu privire la remedierea cât mai rapidă a problemei.

Am reținut următoarele din comunicatul semnat de primar: “s-a investit mult, procesul de modernizare continuă, intensă preocupare pentru rezolvarea tuturor problemelor comunității, s-a muncit, investiții, proiecte, binele cetățeanului, administrație care a performat, care a avut mereu în atenție cetățeanul”. Generalități, nimic concret.

Însă toți cetățenii cunosc realitatea: drumuri neasfaltate, gunoaie, lipsa canalizării și altele.

Primarul este la al treilea mandat, după ce anterior a ocupat funcția de viceprimar, recunoaște că tabla de pe liceul I.L. Caragiale este ruginită și găurită și spune că există un studiu de fezabilitate în vederea demarării unor lucrări viitoare.

Deci nu reprezintă o prioritate reparațiile acoperișului deteriorat al unei unități de învățământ care pune în pericol în orice moment sute de vieți. Va fi reparat cândva, când va fi primită finanțare.

În legătură cu interesul meu invocat de domnul primar menționez faptul că la Moreni am deschis un cabinet parlamentar tocmai pentru a fi în contact permanent cu cetățenii și cu nevoile lor. Și, evident, pentru a încerca de fiecare dată căi de soluționare, atât cât permite statutul unui parlamentar. Fiecare funcție publică trebuie să servească cetățeanului.

Atașez câteva fotografii primite din partea unor locuitori ai MUNICIPIULUI Moreni care vorbesc de la sine despre cum arată orașul acum și care este de fapt realitatea” , a mai transmis senatorul USR-PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu.

Imagini de la locuitorii municipiului Moreni

Ar putea fi o imagine cu în aer liber şi copac

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi în aer liber

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi în aer liber

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, drum, copac, stradă şi cer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *