• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Primarul Daniel Cristian Stan „ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI!” „veteranii nu sunt „teorii”, ci oglinzi de viață, în carne și oase, în fața ochilor noștri. Cele mai puternice și mai provocatoare exemple”

ByDâmbovițaMedia

apr. 30, 2022

„Am învățat de la școală și n-am uitat niciodată: ce trăim astăzi este o moștenire pe care suntem obligați s-o prețuim la justa valoare. Nimic nu e gratuit. Dacă azi ne bucurăm de liniște, e pentru că oameni curajoși au luptat s-o obțină. Dacă azi ne bucurăm de libertate, e pentru că oameni bravi au plecat pe front să o câștige. Dacă azi avem speranțe și vise, e pentru că oameni cutezători, înaintea noastră, le-au făcut posibile.

Spiritul unui popor se traduce prin ceea ce a învățat de la trecut pentru a trăi în prezent. În această cheie a modelelor de viață, pe primul loc ar trebui să ne așezăm, cu respect, veteranii. Și pe ei să-i oferim pildă copiilor noștri, atunci când le vorbim despre jertfă, patriotism, demnitate, răni, durere, dragoste. Pentru că veteranii nu sunt „teorii”, ci oglinzi de viață, în carne și oase, în fața ochilor noștri. Cele mai puternice și mai provocatoare exemple. Să nu irosim o astfel de șansă și să-i prețuim cum se cuvine!

A transmis primarul Daniel Cristian Stan…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *