• mar. mai 21st, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Proiecte îndrăznețe de viitor în comuna Finta

ByDâmbovițaMedia

iul. 14, 2021

Proiecte pe bandă rulantă în comuna Finta! Administrația publică locală pregătește în perioada următoare mai multe investiții de anvergură, care vor duce la dezvoltarea comunei.

Edilul, Florentin Oprea, a confirmat recent că are în obiectiv mai multe lucrări în comună. Unele proiecte sunt în plină derulare, altele urmează să fie începute în perioada următoare. Acestea vor fi finanțate în principal pe fonduri guvernamentale. Investițiile se regăsesc în mai multe domenii de activitate, inclusiv în infrastructura educațională, unde administrația din Finta a pus foarte mult accent, în special în ultimii an. Primarul din Finta, Florentin Oprea, a oferit mai multe detalii despre proiectele cu care va duce comuna la un alt nivel.

 

,,Avem în plan multe obiective importante de realizat. Pentru început, ne propunem să reabilităm Școala Gimnazială din Finta, de asemenea, Dispensarul Medical din satul Gheboaia a fost reabilitat, urmează cel din satul Finta. După cum știți,  suntem în plină desfășurare cu grădinița de la Gheboaia, urmează cea de la Finta. Școala și grădinița din satul Finta vor fi în același proiect de modernizare și reabilitare. În derulare mai avem un centru de zi pentru vârstnici, este un fost sediu al primăriei, monument de categorie B și avem Centrul Cultural în Finta, proiect care deja este într-un stadiu avansat. Au fost depuse ofertele, iar acum este selectată oferta cea mai bună. Mai avem în proiect și realizarea unui sediu administrativ pentru comuna Finta, deoarece, actuala nu corespunde actualelor standarde” , a precizat edilul comunei Finta, Florentin Oprea.

O altă veste bună pentru locuitorii comunie Finta este că în curând vor începe procedurile de racordare a cetățenilor la rețeaua de apă și canal. Acest proiect este realizat prin Programul Operațional de Infrastructură Mare, iar până în clipa de față a fost construită stația de epurare și un tronson de aproximativ patru kilometri de rețea. Conducerea Primăriei Finta a anunțat că urmează extinderea rețelei în toată localitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *