• mar. nov. 28th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Protest la Parlament pentru susținerea calității aerului

Byadminstefan

feb. 21, 2022

Senatorul USR-PLUS Dâmbovița – Dragoș Popescu, alături de colegii săi parlamentari au protestat pe holurile instituției împotriva ministurului Mediului, Tanczos Barna, care refuză să aprobe propunerile pentru îmbunătățirea cadrului legislativ, privind îmbunătățirea calității aerului din România. Până acum au fost depuse patru inițiative legislative, care ar rezolva multe dintre problemele mediului înconjurător din România, dar se pare că reprezentanții Ministerului Mediului nu vor să audă de aceste măsuri.

„Luni am protestat împreună cu colegii mei față de atitudinea de neînțeles a Ministerului Mediului față de inițiativele legislative privind îmbunătățirea calității aerului din România, dar și față de letargia generală care a cuprins acest minister pe problema poluării!

#VremAerCurat #TuȘtiiCeRespiri #Poluare

? În momentul de față avem depuse PATRU inițiative legislative care ar rezolva o mare parte din problemele privind poluarea?: arderile ilegale de deșeuri și corecta monitorizare a poluării, transparentizarea datelor și identificarea surselor de poluare.

Una dintre inițiative este ?  blocată în Camera Deputaților de UDMR,

Pentru două avem ? avize negative ? de la MMAP: deși adresează parte din cele 6 infringementuri privind calitatea aerului, cele două inițiative au puncte de vedere negative de la Ministerul Mediului!

Acest Minister al Mediului:

? REFUZĂ să accepte că avem de-a face cu poluare agresivă în București și în orașele mari și cu activități industriale, ale României.

? REFUZĂ să accepte că există arderi ilegale de deșeuri, deși suntem pe teren și filmăm aceste arderi.

? REFUZĂ să creadă că poluarea are efecte devastatoare asupra sănătății populației, deși  studiile arată că mor 29.000 de români prematur, anual, din cauza poluării.

? REFUZĂ să monitorizeze și să informeze populația, deși CE ne amenință cu amenzi și suntem singura țară din UE care nu transmite date in timp real. Iar acum se pune și împotriva unei legislații care ar aduce îndreptarea acestor situații.

Ce propunem?

✅ Arderea deșeurilor să devină infracțiune,

? Garda de mediu să fie susținută și să poată măsura în teren poluarea,

? Monitorizare îmbunătățită și date transparente privind poluarea,

? Informarea corectă a cetățenilor pentru că vrem să știm ce aer respirăm,

✅ Cazier de mediu pentru a avea informatii clare asupra surselor poluării și încălcării legislației de mediu!

Inițiativele sunt în Senat în Comisii și sunt susținute de mulți colegi și cetățeni, calitatea aerului fiind un subiect ce ține de sănătate publică și de drepturile omului!

Ne îngrijorează atitudinea Ministerului Mediului, care pare că apără mai degrabă poluatorii, care ard deșeuri pe bani mulți, în detrimentul interesului cetățenilor și sănătății acestora.

? Îi cerem ministrului @Tanczos Barna să-și reevalueze punctele de vedere asupra inițiativelor și oamenii din subordine, care e clar că nu au soluții, ci interese” , a transmis parlamentarul USR Dâmbovița, Dragoș Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *