• Dum. apr. 14th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

România, sufocată de gunoaie!

ByDâmbovițaMedia

dec. 6, 2021

Semnal de alarmă tras de senatorul Dragoș Popescu.  ,,Situația deșeurilor este deosebit de gravă. Țara noastră zace sub maldăre de gunoi sau resturi care rămân mult timp împrăștiate pe câmpuri, pe dealuri, în ape sau la marginea localităților.”

Multe localități din țară riscă să intre în stare de alertă din cauza datoriilor către operatorul de salubritate.  La Hunedoara, autoritățile vor declara stare de alertă, după ce firma de salubrizare a anunțat că nu va mai ridica gunoiul menajer din 61 de localități din jude,  între care şi municipiile Deva, Hunedoara, Haţeg și Orăştie.

În Dâmbovița…doar 55 de primari au recunoscut că au datorii la Fondul de Mediu

Senatorul Dragoș Popescu a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că până în acest moment, doar 55 de primării din Dâmbovița au datorii către Fondul de Mediu, din cauza deșeurilor care nu au fost reciclate. În rest, celelalte unități administrativ-teritoritoriale nu au răspuns solicitărilor făcute de acesta.

Parlamentarul a mai semnalat că acțiunile de combatere a arderilor de deșeuri au fost diminuate,  iar autoritățile întârzie să acționeze. În tot acest timp, sănătatea oamenilor și mediul înconjurător au de suferit.

 

 

 

,,Autoritățile asistă nepăsătoare sau, din când în când, anunță triumfător patrulări în zonele catalogate deja de risc.

Acțiunile cu care ne obișnuise în ultima perioadă Garda Națională de Mediu sub conducerea colegului meu Octavian Berceanu s-au diminuat considerabil.

Arderile de deșeuri au devenit acțiuni cotidiene, fumul dens este surprins foarte des în fotografii sau înregistrări video devenite virale pe rețelele de socializare.

Deși există sesizări numeroase cu privire la calitatea aerului rezultatele se lasă așteptate.

Poluarea înseamnă boală sau moarte.

Este nevoie ACUM de modificări legislative, de acțiuni în forță ale instituțiilor abilitate, de respectarea normelor de mediu și implicarea tuturor autorităților locale și centrale.

Așa nu se mai poate! Viața noastră este în pericol.

Se poate recicla mai mult, se poate valorifica și se poate colecta separat, selectiv!

Doar 55 de primării din județul Dâmbovița au răspuns solicitărilor mele cu privire la datoriile pe care le au către Fondul de Mediu din cauza faptului că nu reciclează deșeurile.

O datorie totală ce depășește 2.150.000 ron.

În primul comentariu găsiți link către o știre care anunță declararea stării de alertă în mai multe localități din România pentru datorii către operatorul de salubritate.

În scurt timp, dacă fiecare instituție în parte nu își face treaba, România va fi îngropată sub gunoaie.

Este o problemă care ne afectează pe fiecare în parte. Respirăm aer toxic. Ne îmbolnăvim.

Eu voi continua, din Parlament, să inițiez sau să susțin modificări legislative și prin diferite acțiuni să determin autoritățile și administrațiile locale și naționale să ia măsuri.” , a fost mesajul senatorului USR-PLUS, Dragoș Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *