• sâm. ian. 28th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Scădere semnificativă în ultimii ani a numărului de asistați social la Târgoviște

Byadminstefan

apr. 6, 2022

În luna martie a acestui an, municipiul Târgoviște a înregistrat cel mai mic număr de asistați sociali. Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, de la intrarea în vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, au fost înregistrate tot mai puține dosare pentru beneficiarii de ajutor social.

În acest moment, numărul de asistați social în municipiul Târgoviște a ajuns la 209, fiind cel mai mic din ultimii 21 de ani.

 

„S-a mai demolat un mit!

Numărul asistaților sociali din Târgoviște la un minim istoric!

În luna martie, municipiul Târgoviște a înregistrat cel mai mic număr de asistați sociali de la intrarea în vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, deci din ultimii peste 20 de ani.

Astfel, numărul dosarelor a scăzut la 209, în condițiile în care, spre exemplu, la nivelul anului 2015, numărul acestora depășea 500, iar anii anteriori oscila intre 800 si 1000 de dosare.

În egală măsură, ne asigurăm ca sunt realizate orele de muncă obligatorii, sub sancțiunea pierderii, de către cei care se sustrag de la îndeplinirea obligațiilor legale, a dreptului de a beneficia de ajutor social” , a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *