• vin. sept. 22nd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Mesaj îngrijorător transmis de președintele CJD Dâmbovița pentru administrațiile județene: ,,Se anunță vremuri grele, aproape imposibile, pentru consiliile județene din țară! ”

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a declarat pe pagina sa  de Facebook, că va urma o perioadă foarte dificilă pentru administrațiile județene din țară.

Acesta a declarat că în curând consiliile județene din țară nu vor mai putea accesa fonduri europene in Planul Național de Redresare și Reziliență! Corneliu Ștefan îi acuză pe premierul României, Florin Cîțu și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, că nu se preocupă de interesul cetățenilor români.

,,Se anunță vremuri grele, aproape imposibile, pentru consiliile județene din țară!
Doi oameni care, în ultimii ani, și-au demonstrat incompetența, decid acum pentru toate județele țării.
Premierul Florin Cîțu, cel care nu s-a sfiit să declare că sănătatea şi educaţia nu mai trebuie să fie priorități, și „Ministrul ZERO” al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, își dispută acum banii europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență.
Ambii politicianiști vor să controleze tot ceea ce se întâmplă în țară, iar pentru aceasta vor ca administrațiile județene să nu poată atrage bani direct din PNRR. Efectiv, cei doi exclud de la finanțare consiliile județene, chiar dacă toate administrațiile publice județene și-au făcut calcule și proiecte de dezvoltare care aveau ca sursă de finanțare și Planul Național de Redresare și Reziliență.
Iar explicația este pe cât de simplă, pe atât de îngrijorătoare: Florin Cîțu vrea să-și poată șantaja colegii de partid, președinți de consilii județene, având în vedere că se apropie alegerile interne ale PNL, iar Ghinea are de gând să distribuie banii în funcție de preferințele lui și să poată pune bețe în roate oricui nu face parte din USRPLUS.
La începutul acestui an, Consiliul Județean Dâmbovița a trimis ministerelor de resort 33 de fișe de proiect pentru accesarea de bani din PNRR: de la drumuri de centură pentru Târgovişte, Răcari, Titu, Pucioasa și Fieni, investiții în irigații, revigorarea turismului, până la reabilitarea, extinderea și dotarea spitalelor din județul Dâmbovița. Despre asta este vorba până la urmă în PNRR: instrument salvator pentru economia locală, dar care să asigure și securitatea sistemului sanitar, nu doar din județul nostru, ci din toată țara.
Membrii PNL și USRPLUS au demonstrat însă cât de aproape sunt de nevoile județului nostru! Nu au votat nici măcar un amendament adus la Legea Bugetului de Stat pe 2021, deși am solicitat bani pentru spitale, pentru școli, pentru drumuri! Au votat împotrivă!
Acum ne iau și ultimul instrument prin care puteam atrage bani în județele noastre cât mai repede, în condițiile în care banii europeni din exercițiul financiar 2021-2027 vor intra în țară din 2023-2024.
Până atunci, toți președinții de consilii județene și primarii vor sta la mâna celor doi care au transformat România în câmpul de luptă al PNL și USRPLUS. Finanțarea după preferințe va crea discrepanțe mari între județele și orașele care își vor declara sau nu susținerea necondiționată pentru un partid sau pentru celălalt.
Sunt semne că Florin Cîțu și Cristian Ghinea nu vor să renunțe la orgoliile lor politice. Vor să se răzbune cu orice preț pe cei care nu le jură credință, uitând că cei care vor avea de suferit sunt cetățenii acestei țări.
Merg atât de departe cu războiul lor surd încât vor ține România pe loc încă doi sau trei ani.
Cum se va descurca președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, acum, când se află între ciocan și nicovală? Cât va rezista domnul Emil Boc? Este mulțumit că premierul Florin Cîțu va decide ce sume vor reveni Clujului?
Dacă președinții de consilii și primarii din țară, indiferent de culoarea lor politică, nu reacționează, economiile locale vor fi blocate. Și asta doar pentru că Florin Cîțu se vrea președinte al PNL, iar „Ministrul ZERO”, Cristian Ghinea, are polițe de plătit!” , a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *