• joi. feb. 2nd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Senatorul Dragoș Popescu, despre scrisoarea ministru Tanczos Barna către Comisia de Mediu a Senatului. „Constat că domnul ministru a prins din zbor mintea cea de pe urmă”

Byadminstefan

dec. 4, 2022

Senatorul organizației Reper, Dragoș Popescu, a vorbit într-o postare pe Facebook despre scrisoarea trimisă de ministrul Mediului, Tanczos Barna, pe care a trimis-o către Comisia de Mediu a Senatului. În aceasta, ministrul Barna își arată îngrijorarea cu privire la două propuneri de modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate care se află în dezbatere în comisiile de specialitate ale Senatului.

Iată cum domnul ministru Tanczos Barna nu a uitat totuși care este esența mandatului pe care îl are, arătând că în sfârșit „se preocupă” de mediu, cu ocazia unei scrisori trimise săptămâna trecută către Comisia de Mediu a Senatului.

Domnul ministru și-a exprimat îngrijorarea cu privire la două propuneri de modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate care se află în dezbatere în comisiile de specialitate ale Senatului.

Propunerile vizează modificarea actualelor limite ale ariilor naturale protejate de interes comunitar.

Reamintesc că propunerea trasării unor noi limite ale ariilor protejate are drept cauză proiectul hidroenergetic găunos al Hidroelectrica, care, conform susținătorilor, va produce cantitățile acelea de energie care vor salva România de la criza energetică, dar care de fapt e cam….degeaba.

Însuși domnul ministru combate în scrisoare argumentarea din expunerea de motive a propunerii, arătând că aceste modificări riscă să pericliteze negocierile din PNRR, întrucât Comisia Europeană va cere respectarea principiului “Do No Significant Harm” („a nu prejudicia în mod semnificativ”) pentru proiectele de energie regenerabilă pe care România ar dori să le includă în acest plan.

De asemenea, domnul ministru a punctat faptul că modificările propuse încalcă directivele europene și că reprezintă un risc major pentru România (ar putea afecta primirea banilor din PNRR) și nicidecum o oportunitate de a asigura românilor accesul la energie electrică ieftină. 

Constat că domnul ministru a prins din zbor mintea cea de pe urmă” , a transmis senatorul Dragoș Popescu, într-o postare pe Facebook.

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi text

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *