• joi. sept. 29th, 2022

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Senatorul Dragoș Popescu, în mijlocul protestanților de la Declic

Byadminstefan

sept. 14, 2022

Ieri, în fața Curții Constituționale a României, Comunitatea Declic a organizat, marţi, la Curtea Constituţională, un protest împotriva legii care permite construcţia hidrocentralelor în arii protejate. La acest protest a fost prezent și senatorul organizației REPER, Dragoș Popescu, care i-a felicitat pe membrii comunității Declic pentru că au readus pe agenda publică tema hidrocentralelor construite în arii naturale protejate.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane stând jos şi interior

Am participat la protestul celor de la Declic, pe care i-am felicitat pentru toată munca lor de până acum, dar și pentru că au readus pe agenda publică tema hidrocentralelor construite în arii naturale protejate. Protestul a avut loc în fața Curții Constituționale a României pentru că judecătorii CCR vor dezbate legea mâine, pe 14 septembrie.

Am fost printre cei care s-au luptat în Parlament în martie împotriva acestei legi a PSD prin care se urmărea un adevărat tun economic. Am spus-o atunci și am semnalat și Comisia Europeană, această lege este o lege dată pentru niște proiecte ce nu-și justifică investițiile și care vor presupune distrugerea naturii.

Legea prevede că proiectele hidrocentralelor care au un stadiu de execuție de cel puțin 60% pot fi finalizate, chiar și în arii protejate, fără studiu de impact și fără documentație de mediu elaborată, pe motiv că sunt de interes public. Astfel, hidrocentrale ,,ceaușiste’’ vor fi finalizate cu consecințe dezastruoase pentru mediu.

Tot astăzi am avut o întâlnire și cu reprezentanți ai Viitor Plus cu care am discutat despre problematica importurilor de deșeuri și despre circuitul lor la noi în țară odată ce au trecut granița. Am discutat despre ce am făcut eu pe tema asta în Parlament, ce probleme am identificat la nivel legislativ și care sunt soluțiile pentru a stopa fenomenul arderilor de deșeuri din import.

Discuții telefonice am purtat și cu reprezentanți ai ONG-urilor pe tema deșeurilor electrice și electronice și ce putem face din legislativ pentru îmbunătățirea cadrului de reglementare, precum și cu Octavian Berceanu, cu care intenționez să îmi reiau deplasările pe teren în identificarea zonelor cu probleme de mediu de la noi din țară.

Vă invit să rămâneți pe pagină și să îmi semnalați în continuare prin mesaje problemele de mediu cu care vă confruntați” , a fost mesajul senatorului Dragoș Popescu.

Ar putea fi o imagine cu 12 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.