• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Senatorul Dragoș Popescu, prezent la Sofia pentru întrunirea organizată de Inițiativa Central Europeană

ByDâmbovițaMedia

mai 18, 2022

Zilele trecute, senatorul USR, Dragoș Popescu, a participat la reuniunea Inițiativei Central Europene (ICE), organizată în capitala Bulgariei, Sofia, unde s-a discutat despre cum ar putea fi dezvoltate la nivel regional cercetarea și inovarea pentru reducerea decalajelor din acest domeniu dintre țările dezvoltate și cele mai puțin dezvoltate.

Potrivit parlamentarului Dragoș Popescu, subiectul vizat a  fost despre explorarea opțiunilor pentru crearea infrastructurilor de cercetare și accelerarea furnizării inovației în regiune.

Am fost prezent zilele acestea la o reuniune a Inițiativei Central Europene (ICE), unde am discutat despre cum ar putea fi dezvoltate la nivel regional cercetarea și inovarea pentru reducerea decalajelor din acest domeniu dintre țările dezvoltate și cele mai puțin dezvoltate.

Întrunirea a avut loc în Sofia, Bulgaria și a adus laolaltă parlamentari din cele 9 state membre UE (Bulgaria, Cehia, Croaţia, Italia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Ungaria) şi 8 state nemembre UE (Albania, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia, Ucraina) care fac parte din acest format de cooperare (ICE).

La întâlnire au mai luat parte Ministrul Cercetării și Dezvoltării din Bulgaria, dl. Daniel LORER, dl. Nikola DENKOV, Ministrul Educației și Științei din Bulgaria, dar și reprezentanți ai mediului academic și de afaceri din țara gazdă.

Printre ariile de cooperare din cadrul formatului ICE se numără nu doar dialogul politic, dar și  cooperarea sectorială transfrontalieră și interregională (schimb de bune practici, finanțări de proiecte etc.) în domeniile: protecţiei mediului, dezvoltării infrastructurii privind transporturile, energia, telecomunicaţiile, agricultura, și altele.

Discuția s-a concentrat pe explorarea opțiunilor pentru crearea infrastructurilor de cercetare și accelerarea furnizării inovației în regiune. Eforturile comune ale parlamentarilor în această direcție ar putea contribui la reducerea provocărilor regionale, la punerea în comun a resurselor și la obținerea unui impact mai mare asupra dezvoltării durabile a statelor membre ICE, asupra prosperității, bunăstării economice și sociale a acestora” , a transmis senatorul USR, Dragoș Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *