• Dum. apr. 14th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Senatorul Dragoș Popescu, sesizări pentru dezmembrările de vehicule și arderile ilegale din zona Bălteni!

ByDâmbovițaMedia

ian. 24, 2022

Continuă fenomenul arderilor ilegale de deșeuri, dar și al dezmembrărilor de vehicule în aer liber. Senatorul Dragoș Popescu, alături de fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu au făcut o vizită în teren, în zona Bălteni unde au sesizat noi arderi ilegale de deșeuri, dar și acțiuni de dezmembrare a vehiculelor, chiar în mijlocul străzii! Senatorul Dragoș Popescu a povestit pe pagina sa de Facebook cum asemenea fapte, care distrug încet, dar sigur mediul înconjurător, dar și sănătatea oamenilor, sunt trecute cu vederea de oamenii legii.

„Primul „steguleț roșu”: faptul că a trebuit să așteptăm, alături de poliție, preț de 4 ore, apariția Gărzii de Mediu Dâmbovița, în urma apelului la 112, timp în care Poliția imobilizase camion. Al doilea steguleț roșu: faptul că am văzut, la doar zeci de centrimetri distanță de mine, cum un echipaj de poliție pare că ignoră complet orice act de criminalitate de mediu. Al treilea steguleț roșu: comisarul Gărzii de Mediu a „constatat” camionul singur (nu in echipa așa cum prevede legea), eliberându-l mai apoi fără a face vreun control și fără a întocmi un proces verbal, așa cum era normal.

Pentru mulți, un motiv de renunțare. Pentru mine, un motiv în plus de a lupta pentru ca aceste „deprinderi” să înceteze, pentru a lupta pentru a ne educa mai bine, cu toții, cu privire la consecințele acestor acte (și a ceea ce înseamnă ele pentru comunitate), precum și pentru a lupta pentru legi mai bune de mediu. Primul pas, după acest episod: vom sesiza superiorii acestui comisar. Consider că un profesionist ar trebui să se achite de sarcini într-o cu totul altă manieră, motiv pentru care urmează de asemenea să fac și o plângere penală în acest sens, căci camionul „eliberat” fără prea mari discuții transporta 12 tone de materiale, cu acte pe persoană fizică autorizată dar nu către o societate autorizată pentru valorificare.

PS: Astăzi, din toate autovehiculele pe care le vedeți pe câmp, a mai rămas doar unul. A fost confiscat” , a transmis senatorul Dragoș Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *