• sâm. sept. 23rd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Târgoviștea are 28 de autobuze noi Mercedes-Benz Citaro Hybrid

Byadminstefan

apr. 14, 2021

Moment de referință pentru transportul public local târgoviștean!

Ieri dimineață, la ora 05.00, au intrat în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, achiziționate de către Primăria Târgoviște, pe bani europeni!

Pentru prima dată, târgoviștenii se pot bucura de mijloace de transport moderne, cu nimic mai prejos decăt cele care circulă pe străzile marilor capitale europene!

,,Spuneam că este o primă etapă a programului de modernizare privind transportul public local din Târgoviște, aș mai preciza că tot săptămâna aceasta vor începe și lucrările pe ceea ce înseamnă modernizarea infrastructurii de transport public local, asta înseamnă reabilitarea unor străzi importante din municipiul Târgoviște, și mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, la bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Locotenent Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din municipiul Târgoviște, implementarea unui sistem de e-ticketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem de transport public local performant. Așadar, este un moment important pentru municipiul Târgoviște. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport modern. Este vorba despre autobuze Mercedes, autobuzul anului trecut în lume pe ceea ce înseamnă transportul public local. Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă pe ceea ce înseamnă condițiile de trafic, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-ticketing, de asemenea se va lucra la depou, se va lucra la stațiile de capăt, astfel, repet, în aproximativ 24 de luni să avem funcțional un sistem de transpor public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate. Vreau să-i mulțumesc pentru prezență și domnului președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Corneliu Ștefan pentru faptul că este alături de noi și la această conferință de presă. Am vrut să marcăm acest moment, chiar și la această oră matinală, pentru că un asemenea lucru se întâmplă cam odată la 50 de ani. Sperăm să se întâmple mai des, dar eu nu-mi aduc aminte ultima dată când Târgoviștea a mai avut asemenea mijloace de transport noi, hybrid, ecologice, achiziționate pe bani europeni în cadrul unui proiect a cărui valoare cumulată depășește 170 de milioane de lei. Este cel mai mare proiect, care este în curs de implementare, la nivelul municipiului Târgoviște” , a mai completat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *