• lun. mart. 4th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Vot final pentru legea privind interzicerea achiziționării de la persoane fizice a metalelor obținute prin ardere și procese chimice!

ByDâmbovițaMedia

mai 4, 2022

Proiectul de lege prin care agenții economicii nu vor mai putea cumpăra de la persoane fizice  metalele obținute prin prelucrare chimică sau termică, inițiat de senatorul USR, Dragoș Popescu, a fost adoptat cu vot final în Camera Deputaților.

Membru  în Comisia de Mediu, Dragoș Popescu, a transmis că prin acest program, pe care și l-a asumat încă de la începutul mandatului de senator, a fost făcut un prim pas pentru reforma pentru aer.

„Interzicerea achiziţionării metalelor feroase şi neferoase obținute prin procese termice și chimice de la persoane fizice va duce la diminuarea fenomenului de ardere a deșeurilor pentru obținerea acestora. Acesta este sensul proiectului de lege pe care l-am propus pentru modificarea art.1, alin.(1) al Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.31/2011 și care a primit astăzi votul final în Camera Deputaților.

Efectul pe care această lege îl produce este că blochează posibilitatea persoanelor fizice de a vinde către operatorii economici, de tipul centrelor REMAT, metale obținute prin ardere sau tratare chimică. Fără o piață pentru comercializarea aceste metale, arderea deșeurilor în acest scop va deveni neprofitabilă.

Se creează astfel pârghiile legale pentru diminuarea fenomenului incendierii de deșeuri, care produce cu efect nociv  cu un impact substanțial asupra mediului și sănătății publice.

Cu atât mai mult cu cât doar din 2019 până în prezent au fost arse peste 870 de tone deșeuri în orașe și localități ilfovene, o mare parte dintre acestea reprezentând materiale compozite folosite pentru obținerea metalelor.

Inițiativa s-a bucurat de susținere la nivel larg, chiar și din partea partidelor din arcul guvernamental și a Guvernului, care a recunoscut necesitatea acestei prevederi.

Lupta pentru aer curat continuă” , a transmis senatorul USR-PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu.

Ar putea fi o imagine cu foc, în aer liber şi text care spune „Inițiativă legislativă pentru un aer mai curat: Agenți economici nu vor mai putea cumpăra de la persoane fizice metale obținute prin prelucrare chimică sau termică. Vot final FAVORABIL! Urmează promulgarea! DragoÈ Popescu senator de DâmboviÈa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *