• mar. mai 21st, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAȚIEI- EUCAȚIE PENTRU O VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ LA SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL „SF. IOAN GURĂ DE AUR” DIN TÂRGOVIȘTE

ByDâmbovițaMedia

oct. 18, 2021

La Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște s-a derulat luni, 18 octombrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, activitatea intitulată Educație pentru o viață sănătoasă, pentru a marca Ziua Mondială a Alimentației.

Printre activitățile inițiate și implementate în vederea formarii unor deprinderi şi obişnuinţe corecte de viaţă şi alimentaţie pentru generaţiile tinere de consumatori, se numără:

-„Renunță la un aliment nesănătos din ghiozdanul tău și noi îți oferim un măr!”

-„INFO-Stilul de viaţă  durabil” (dezbatere pe tema necesităţii adoptării  unui stil de viaţă sănătos – definire concept, exemplificări, sfaturi practice pentru o alimentaţie sănătoasă);

-„Suntem ceea ce mâncăm” (prezentarea piramidei alimentelor, cromoterapia);

-susţinere de referate tematice, curiozităţi;

-„Cum am putea îmbunătăți accesul la hrană în mediul rural?”-dezbatere;

-atelier practic: confecţionarea unor ecusoane tematice, formularea unor îndemnuri, realizarea unor afişe tematice;

Se estimează că, până în anul 2025, obezitatea şi alte forme de malnutriţie vor afecta una din două persoane. De aceea, se impune demararea unei campanii de conștientizare a tinerei generații, și nu numai, a efectelor, pe termen scurt și lung, a unei alimentaţie bogate în zahăr, grăsimi şi sare, precum și a unei vieți sedentare.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *