• mar. mai 21st, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

1 OCTOMBRIE – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE

ByDâmbovițaMedia

oct. 1, 2021

Cu părul alb, cu pielea tăbăcită de povara anilor tot mai mulți la număr, cu puterile tot mai
stinse, dar cu privirea la fel de blândă și plină de iubire, bunicii noștri sunt poate cel mai neprețuit dar pe care viața ni l-a oferit. Sunt cei la care găsim mereu o vorbă bună, un sfat înțelept și bucatele cele mai gustoase, sunt cei care ne-au oferit mereu tot ce au avut mai bun.
În data de 1 octombrie, când marcăm Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, ne îndreptăm toate gândurile bune către ei și chiar dacă poate nu i-am mai văzut de mult timp, din cauza programului foarte încărcat sau din orice alt motiv, un simplu telefon sau o vizită de doar câteva minute pot fi cele mai frumoase daruri pentru bătrânii atât de fericiți pentru fiecare clipă de atenție pe care o primesc.
Cu zâmbetul pe buze sunt și bătrânii noștri de la Centrul de Îngrijire și Asistență Pucioasa atunci când le vin vizitatori, fie că vorbim despre cei din familie, fie că sunt persoane necunoscute, dornice să le ofere mici bucurii. Anul acesta au primit vizita domnului Președinte al Consiliului Județean, Corneliu Ștefan și a doamnei Vicepreședinte Luciana Cristea, alături de doamna Director General al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, Ionela Sandu, și de conducerea Primăriei Orașului Pucioasa, formată din domnul Primar Constantin Ana, domnul Viceprimar Cristian Ianeț și domnul Alin Nițescu, Administrator public, care i-au felicitat pentru exemplele de putere, ambiție și înțelepciune cu care ne surprind în fiecare zi. Au primit diplome personalizate, cu trăsătura dominantă a fiecăruia dintre beneficiari, iar entuziasmul a fost pe măsura așteptărilor. Surpriza pentru bunici a fost reprezentată de momentele artistice oferite de Marius, un tânăr chitarist și el beneficiar al Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități din Târgoviște și de micuța Delia Oprescu, în vârstă de 12 ani, pe cât de mică, pe atât de inimoasă, care i-a încântat pe beneficiari cu talentul său vocal. De asemenea, cunoscutul acordeonist Marian Mateescu, deja prieten al Centrului de Îngrijire și Asistență Pucioasa, i-a bucurat pe bunici cu melodii din folclorul românesc. La final au tăiat tortul pregătit pentru a marca această zi importantă.

Sunt gesturi simple, dar care oferă emoții greu de descris în cuvinte. Ei se bucură de fiecare cuvânt care le este adresat, de fiecare zâmbet, de fiecare strângere de mână, iar noi ne dorim să îi facem tot mai fericiți, astfel încât să își trăiască în mod frumos anii rămași.
Haideți ca fiecare dintre noi să facem un bătrân fericit, oriunde ne-am afla, astăzi, mai mult
ca oricând! La mulți ani, dragii noștri cu părul cărunt și privirea caldă! Să ne fiți sănătoși și cât mai mult timp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *