• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

A fost semnat contractul de proiectare pentru restaurarea Șanțului și Valului Cetății din Târgoviște

ByDâmbovițaMedia

apr. 14, 2022

Șanțul și Valul Cetății, un monument istoric național, va intra într-un amplu proces de restaurare și modernizare. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Intervențiile vizează o suprafață de aproximativ 61.000 mp. și presupun, în linii mari, amenajarea și valorificarea peisagistică integrală a obiectivului de investiții, realizarea de rețele de utilități, camere de supraveghere video, vitrine de expunere, sisteme de prezentare audio-video, ecologizarea tuturor sectoarelor, demolarea tuturor construcțiilor parazitare, etc.

Obiectivul specific al proiectului, în valoare de aproximativ 18.000.000 de euro și finanțat din fonduri europene, constă în promovarea dezvoltării integrate a patrimoniului cultural prin punerea în valoare a potențialului turistic al obiectivului de patrimoniu – Șanțul și Valul Cetății Târgoviștei, precum și creșterea numărului de turiști și plasarea hotărâtă a municipiului Târgoviște pe harta turismului național și internațional.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stând în picioare

„Zilele trecute a fost semnat un contract care vizează un obiectiv de investiții foarte important pentru municipiul Târgoviște. Este vorba despre contractul de proiectare pentru restaurarea și punerea în valoare a Șanțului și Valului Cetății. Este un proiect cu valoare preconizată de 86 milioane de lei, o valoare foarte mare pentru un proiect de natură să crească potențialul turistic la municipiului Târgoviște, un proiect cu privire la care inclusiv cheltuielile de proiectare sunt cu finanțare europeană. Sper să-i oferim municipiului Târgoviște, să recâștigăm un monument istoric, care să fie un magnet pentru turiști, și de asemenea, un loc foarte plăcut pentru târgovișteni. Indicatorii pe care i-am identificat înainte de avea studiile și proiectul propriu-zis, sunt de vreo 19 kilometri, structură care urmează să fie pusă în valoare, urmează să fie restaurată și cu siguranță va fi un plus pentru municipiul Târgoviște. Urmează pe aceeași componentă, inclusiv cu finanțare pentru proiectare, și Parcul Chindia. Cam aceasta reprezintă primele proiecte pe noile axe de finanțare” , a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, în cadrul unei conferințe de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *