• mar. mai 21st, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Descinderi la Bălteni din cauza arderilor ilegale de deșeuri

ByDâmbovițaMedia

apr. 14, 2022

 

În această dimineață, în localitatea dâmbovițeană Bălteni, peste 200 de polițiști, jandarmi și comisari ai Gărzii de Mediu au descins pentru a opri fenomenul arderilor ilegale de deșeuri.

Parlamentarul USR de Dâmbovița, Dragoș Popescu, a vorbit pe pagina sa de Facebook despre ceea ce s-a întâmplat la Bălteni, unde în sfârșit autoritățile au descins și au verificat autorizațiile firmelor de gestionare a deșeurilor de pe raza localității. Aici, la o populație de câteva sute de oameni există nu mai puțin de 24 de firme cu autorizații pentru gestionarea deșeurilor.

„Acum au loc descinderi în Bălteni pentru a opri fenomenul arderilor ilegale de deșeuri.

Nu pot decât să mă bucur că toate insistențele mele au dat roade și că toate semnalele au generat, în sfârșit, o reacție din partea autorităților. Situația este cât se poate de serioasă având în vedere că prin ultima ordonanță de urgență a Guvernului arderea de deșeuri a devenit infracțiune.

Situația e și mai gravă la Sintești-Ilfov, unde sunt peste 120 de autorizații de gestionare a deșeurilor date unor firme și PFA-uri raportat la o pupulație de mai puțin de 2000 de locuitori.

Sistemul în sine de eliberare a autorizațiilor pe bandă rulantă, fără interes pentru situația la nivel local trebuie schimbat, pentru a nu mai exista asemenea derapaje.

Ce se întâmplă e că aceste așa-zise firme și PFA-uri plimbă deșeuri, se acoperă de hârtii, pentru a se pierde urma acestor deșeuri, ca mai apoi deșeurile respective să ajungă scrum, pe câmpuri, cu costul sănătății noastre!

Un prim pas, este, așa cum am propus deja în Parlament, instituirea Registrului Național Electronic de Mediu și a Cazierului de Mediu. Astfel, vom avea o evidență națională electronică și publică a autorizațiilor de mediu și putea știi care sunt firmele  recurent amendate pentru fapte de încălcare a legislației de mediu, iar amenzile aplicate vor fi proporționale.

Hai că se poate!” ,  a semnalat senatorul USR-PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *