• sâm. ian. 28th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Al doilea elev din Dâmbovița eliminat în prima sesiune a Examenului de Bacalaureat

Byadminstefan

iun. 29, 2021

La Proba E)c) a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 au fost prezenți 2785 candidați (96.66% din totalul de 2881 candidați înscriși la această probă): 1731 la matematică și 1054 la istorie. Au fost absenți 95 candidați.
Pentru fraudă a fost eliminat un candidat, din centrul de examen Liceul Teoretic ”I. C. Vissarion” Titu (utilizarea telefonului). Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.
Candidații mai au de susținut Proba E)d – proba la alegere a profilului și a specializării, miercuri, 30 iunie 2021.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.
Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.
În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
• recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
• susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
• obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

PREȘEDINTELE COMISIEI JUDEȚENE DE BACALAUREAT
INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL
PROF. HOMEGHIU CĂTĂLINA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *