• vin. sept. 22nd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Un elev din Dâmbovița, eliminat din examenul de Bacalaureat pentru tentativă de fraudă

Byadminstefan

iun. 28, 2021

Astăzi a avut loc prima probă scrisă a Examenului de Bacalaureat, la Limba și literatura română. Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Școlar (IȘJ) Dâmbovița, un candidat a fost eliminat  din centrul de examen, acesta fiind prins cu telefonul mobil în sala de clasă. Elevul este absolvent la Colegiul Național „I. L. Caragiale” Moreni (telefon în sala de examen). Tânărul nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

2679 candidați din Dâmbovița prezenți astăzi la Examenul de Bacalaureat

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (Limba și literatura română) au fost prezenți 2679 candidați (97.88% din totalul de 2737 candidați înscriși la această probă): 2545 candidați din promoția curentă, respectiv 134 din promoțiile anterioare. Proba s-a desfășurat astăzi, 28 iunie, în 23 centre. Nu au participat 58 candidați.

Următoarele probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • marți, 29 iunie – proba obligatorie a profilului
  • miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *