• lun. mart. 4th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Arderile ilegale în comuna dâmbovițeană Conțești, continuă!

ByDâmbovițaMedia

nov. 24, 2021

În județul Dâmbovița, comuna Conțești, arderile ilegale de deșeuri sunt la ordinea zilei! Recent, încă de la primele ore ale dimineții, un fum negru a înconjurat localitatea, pe câmpurile din zonă ardeau deșeuri provenite de la dezmembrările de mașini.

Instituțiile abilitate, Garda de Mediu Dâmbovița și Poliția Națională nu au vrut să răspundă în urma acestei sesizări, de altfel, senatorul Dragoș Popesc a relatat acest incident pe pagina sa de Facebook, afirmând că a făcut mai multe sesizări despre aceste arderi  ilegale care pun în pericol mediul înconjurător și sănătatea oamenilor, dar nimeni nu a venit cu o soluție pentru rezolvarea lor.

,,Județul Dâmbovița prezentat din nou în sens negativ în mass-media centrală. Tot la Bălteni, comuna Conțești.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Ați sesizat Garda de Mediu?

Garda de Mediu Dâmbovița, prin comisarul-șef Petre Nițu, răspunde ironic la întrebarea reporterului, apoi închide telefonul. Probabil nu știa că este filmat.

Nici Poliția Română, prin reprezentantul de la fața locului, nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor și a plecat.

La sesizările mele șefii instituțiilor nu reușesc să răspundă până nu găsesc o variantă  pe placul autorităților locale și al investitorilor pe care de fapt ar trebui să îi controleze.

Garda Naţională de Mediu poate interveni, dar nu cred că o va face. Acum, prin noua alianță politică, nu îi mai deranjează nimeni.

În Parcul Natural Bucegi este un dezastru, dar toți închid ochii.” , a transmis Dragoș Popescu, senatorul USR-PLUS Dâmbovița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *