• Dum. apr. 14th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Astăzi a început seria de consultări ale conducerii Consiliului Județean Dâmbovița cu primarii dâmbovițeni, pe marginea bugetului pe anul 2021

ByDâmbovițaMedia

mart. 17, 2021

La inițiativa președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, timp de trei zile, în perioada 17 – 19 martie 2021, edilii localităților dâmbovițene sunt invitați la sediul forului administrativ județean la o serie de consultări pe marginea alocărilor bugetare, conform Legii nr. 15 a bugetului de stat pe anul 2021.

Utilizarea de către Consiliul Județean Dâmbovița a sumelor repartizate în  baza legii bugetului de stat pentru finanțarea cheltuielilor privind derularea proiectelor de infrastructură rutieră pe drumurile județene și drumurile comunale; repartizarea rațională de către Consiliul Județean Dâmbovița a sumelor din cote defalcate din impozitul pe venit către unităţile administrativ-teritoriale (UAT-uri) – pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a programelor de infrastructură locală, pentru cheltuielile de funcționare ale unităților administrativ-teritoriale, dar și posibilitățile reale de dezvoltare a localităților dâmbovițene sunt câteva dintre temele centrale care, zilele acestea, îi aduc la masa consultărilor pe reprezentanții administrației publice din județul nostru.

În anul 2020, prin Legea nr. 5 a bugetului de stat, fondul la dispoziția consiliului județean a fost de 27.316 mii lei față de suma alocată prin Legea nr. 15 a bugetului de stat pe anul 2021, și anume 27.134 mii lei, așadar suma de repartizat unităților administrativ-teritoriale din județ este în acest an mai mică. La ședința de astăzi, din partea Consiliului Județean Dâmbovița au participat: vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general al județului Dănuț Nicolae Popa Stănescu, Vasile Dinu, director – Direcția Generală Infrastructură Locală, Carmen Igescu, director – Direcția Economică, Buget, administratorul public al județului, Cristian Avanu, reprezentanți  ai Cabinetului Președintelui.

Au fost prezenți edilii localităților: Aninoasa, Băleni, Bărbulețu, Bezdead, Bilciurești, Braniștea, Brănești, Brezoaele, Buciumeni, Bucșani, Butimanu, Cândești, Ciocănești, Cornățelu, Cornești, Costeștii din Vale, Dărmănești, Finta, Cobia, Cojasca, Comișani, Conțești, Corbii Mari, Crângurile, Dobra, Doicești, Dragodana, Dragomirești, Crevedia, Glodeni, Ulmi și Pucioasa. Președintele Corneliu Ștefan a subliniat faptul că toate localitățile vor beneficia de sprijinul consiliului județean, iar repartizările bugetare vor ține cont de nevoile reale ale comunităților locale, avându-se în vedere sumele pe care Executivul le-a alocat județului Dâmbovița.

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *