Braconajul păsărilor, afacere în floare pe insula Lacul Morii din București! Senatorul Dragoș Popescu a participat la o întâlnire despre intervenții și perspective sustenabile” , care a fost urmat de o acțiune de ecologizare. La acest moment a participat și echipa Ecopolis, care a organizat evenimentul, alături de Animest. Au fost strânși aproximativ 50 de saci de deșeuri. Zona respectivă găzduiește și 130 de specii, care sunt în pericol din cauza braconajului ilegal și care pune în pericol biodiversitatea locului.
Senatorul USR-PLUS Dragoș Popescu a transmis pe pagina sa de Facebook că a văzut cum procedează braconierii, care vin înarmați cu colivii, folosesc capcane cu bețe sau crăci peste care pun lipici pe care le fixează în pomi mici, iar păsările sunt prinse și vândute. Cel mai trist este că multe păsări nu rezistă mult după ce au fost prinse și mor foarte repede. De multe ori, acestea își pierd viața înainte să fie vândute.
Parlamentarul Dragoș Popescu a relatat pe larg acest subiect.
,,Astăzi am participat, pe insula Lacul Morii, la o întâlnire despre “Intervenții și perspective sustenabile”, urmată de o acțiune de ecologizare alături de echipa Ecopolis în urma căreia au fost adunați aproximativ 50 de saci de deșeuri.
Zona, care ar putea fi cel mai mare Parc Natural Urban al Bucureștiului, are peste 270 de hectare și adăpostește peste 130 de specii de păsări.
Ana Oros Daraban, activist de mediu, mi-a atras însă atenția asupra unui aspect foarte periculos ce pune în pericol biodiversitatea locului: braconajul de păsări protejate. Auzisem despre asemenea practici ce contravin legii, însă astăzi am văzut cum procedează braconierii: vin înarmați cu colivii, folosesc capcane, bețe sau crăci pe care pun lipici/clei, le atașează în pomi mici și astfel prind păsările pe care ulterior le vând. Observați imagini sugestive în acest sens. Trist este faptul că păsările nu rezistă mult timp în captivitate și uneori mor înainte de a fi comercializate în piețe.
Evenimentul de astăzi a fost organizat de Ecopolis și Animest, cofinanțat de Ambasada Franței și Institutul Francez din România.
Pentru săptămâna ce urmează am programat o întâlnire cu Directorul Adjunct al Institutului Francez din România, Joseph Giustiniani, în cadrul căreia vom aborda tema poluării aerului.
Oana Cambera Ecopolis Ana Oros Daraban Animest Oana Neneciu” , a transmis senatorul USR-PLUS, Dragoș Popescu.