• mar. mai 21st, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Construcția noului depou pentru autobuze de pe Calea Ialomiței ajunge la un stadiu avansat

ByDâmbovițaMedia

apr. 5, 2022

Modernizarea transportului public local municipal  continuă. Conducerea Primăriei Târgoviște a făcut astăzi o vizită pe șantierul ce vizează noua autobază, situată pe Calea Ialomiței,  va avea dimensiuni impresionante, respectiv o suprafață de aproximativ 17.000 mp., suprafața construită desfășurată fiind de 3.574 mp., incluzând și o hală de garare pentru 40 de autobuze.

În afara depoului, autogara presupune sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități.

Lucrările vor fi finalizate până la finalul acestui an, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene!

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi persoane în picioare

„Suntem pe șantierul de construire a noii autogări a municipiului Târgoviște. De fapt este vorba și de un depou și de o autogară, practic o investiție complexă prin care municipiul Târgoviște, prin care târgoviștenii urmează să beneficieze de singura autogară adevărată, să spunem așa, construită după 1989 în Târgoviște. Este vorba de un proiect foarte important, care deja prinde contur. Avem zona de depou, cu spațiile de parcare pentru cele 40 de autobuze Mercedes Benz Cytaro Hybrid pe care administrația locală târgovișteană le are. De asemenea, deja s-a realizat scheletul viitoarei autogări propriu-zise, cu stația de capăt, cu tot ceea ce este necesar pentru a se oferi condițiile cele mai bune călătorilor. Va fi o autogară într-adevăr la standarde europene. Proiectul de care discutăm în acest moment este unul ceva mai complex, un proiect în valoare de peste 43 de milioane lei… În afara obiectivului de investiții de care am vorbim astăzi, urmează să se construiască încă două stații de capăt, încă două autogări mai mici. De asemenea, se lucrează acum la reabilitarea Bulevardului Regele Carol, se lucrează la pasajul de la Pavcom, urmând a intra în lucru și Bulevardul Mircea cel Bătrân, pe același proiect. De asemenea, va fi reabilitată și strada Locotenent Stancu Ion.

În perioada următoare, vor fi aduse și stațiile de călători, care urmează a fi amplasate în municipiu și vom avea o idee despre cum va arăta sistemul de transport public din oraș. Per total, investițiile de care discutăm, dacă ne raportăm și la achiziția de autobuze plus acest proiect plus proiectul separat de digitalizare și management al traficului, ne apropiem de 173 milioane lei, bani investiți în sistemul de transport public local, bani europeni care vor face diferența între ceea ce exista înainte și ce se întâmplă acum.

Este numai o etapă în ceea ce înseamnă modernizarea transportului public local din municipiul Târgoviște. În perioada următoare urmează să depunem un alt proiect prin care această zonă va beneficia de noi investiții, și anume, vom construi o autogară destinată transportului de călători extraurban, din zona limitrofă a municipiului Târgoviște. Așadar, urmează să construim o facilitate de acest tip care va face din această zonă principalul nod local pentru transportul de călători din județul Dâmbovița. Este o zonă care se pretează la așa ceva, în contextul în care avem centura și posibilitatea de a merge practic în foarte multe puncte din această zonă, astfel încât să reușim să transformăm sistemul de transport public local din Târgoviște într-un sistem de natură să atingă cel puțin două obiective fundamentale: cel impus de Uniunea Europeană privind scăderea emisiilor de noxe în municipiul Târgoviște și scăderea cotelor de trafic din oraș, în contextul în care municipiul Târgoviște începe să se confrunte din ce în ce mai mult cu aglomerația. Sperăm ca o dată implementat acest proiect, pe toate componentele, să reușim să contribuim într-o măsură importantă la atingerea celor două obiective” , a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, în cadrul unei conferințe de presă.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane

Ar putea fi o imagine cu 8 persoane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *