• Dum. apr. 14th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Agenții economici nu mai pot cumpăra de la persoanele fizice metale obținute prin prelucrare chimică sau termică

ByDâmbovițaMedia

apr. 5, 2022

 

Proiectul legislativ pentru un aer mai curat, depus de senatorul USR-PLUS de Dâmbovița, Dragoș Popescu, care interzice achiziționarea de la persoane fizice metalele ce prezintă urme de tratament chimic și termic a fost votat în unanimitate de comisia judiciară. Astfel, urmează ca proiectul să fie supus la vot în plenul Camerei Deputaților.

Senatorul Dragoș Popescu a oferit mai multe detalii pe pagina sa de socializare.

Ar putea fi o imagine cu foc, în aer liber şi text care spune „Inițiativă legislativă pentru un aer mai curat: Agenții economici nu mai pot cumpăra de la persoane fizice metale obținute prin prelucrarea chimică sau termică. Urmează vot final! DragoÈ Popescu senator de DâmboviÈa”

„Proiectul legislativ care interzice achiziționarea de la persoane fizice a metalelor ce prezintă urme de tratament chimic și termic a mai făcut un pas către votul final din Camera Deputaților: astăzi comisia de industrii și comisia juridică au votat pentru raport favorabil în unanimitate și fără comentarii pentru proiectul meu.

Asta înseamnă că urmează votul final în plen și intrarea în vigoare a legii.

Legea propusă de mine interzice agenților comerciali să achiziționeze metale cu urme de arderi  și tratamente chimice de la persoane fizice, rezolvând o parte din problema arderilor de diverse tipuri de deșeuri pentru obținerea de metale, cum sunt cablurile, anvelopele și altele.

În condițiile în care la nivelul orașelor ne confruntăm cu niveluri din ce în ce mai mari de poluare, iar autoritățile raportează efecte negative asupra cetățenilor, stoparea acestor arderi se impune acum, căci sănătatea comunităților trebuie să primeze.

Asta au înțeles și colegii mei parlamentari, care astăzi, indiferent de apartenența politică, au votat în unanimitate ca proiectul să meargă spre vot final și implementare” , a transmis parlamentarul USR-PLUS, Dragoș Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *