• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Dâmbovița: Informare privind desfășurarea probelor scrise la simularea examenului de Bacalaureat

ByDâmbovițaMedia

apr. 4, 2022

În perioada 28-30 martie 2022, s-au desfășurat probele din cadrul simulării Examenului Național de Bacalaureat pentru elevii de clasa a XII-a și a XIII-a (învățământ cu frecvență redusă și seral).

Situația pe zile de susținere a probei a fost următoarea:

– Simulare E.a) Limba şi literatura română – 28 martie  – 2759 elevi prezenți (80,22%) – un elev eliminat pentru deținerea telefonului mobil;

– Simulare E.c) disciplina obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie – 29 martie – 2679 elevi prezenți (77,90%);

– Simulare E.d) disciplina la alegere a profilului (precum Biologie, Chimie, Fizică, Geografie, Logică, Psihologie etc.) – 30 martie – 2611 elevi prezenți (75,94%) – un elev eliminat pentru deținerea telefonului mobil.

Introducerea  rezultatelor în aplicația informatică națională SIIIR se va încheia în data de 14 aprilie, dată în care vor fi cunoscute și rezultatele finale (aceeași dată ca și pentru simularea la Evaluarea Națională 2022).

Obiectivul principal al acestei simulări este familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Rezultatele obținute de elevi la  simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2021 – 2022 vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *